Kasım ayı zamlarla başladı!

otomobil satışları 1

Kasım ayı ile birlikte otomobil fiyatlarından, akıllı telefonlara pek çok ürüne zam geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Kasım ayı zamlarla başladı! Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde döviz kurlarında yaşanan artışın faturası Kasım ile birlikte gün yüzüne çıkmaya başladı. Malum geçtiğimiz ayın başlarında dolar kuru 8.5 TL seviyelerindeydi. Hatta Ekim’in büyük bir bölümünde de bu seviyelerin çok üzerine çıkmadı. Fakat Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirimi sonrasında dolar 9.5 TL’ye kadar yükseldi. Hatta bir ara 9.7 TL bandına kadar çıktı.

Döviz kurlarındaki bu yükseliş doğal olarak teknoloji ve otomotiv tarafındaki fiyatları olumsuz etkiledi. Aslında pek çok otomobil firması Ekim ayının sonlarına doğru fiyat listelerini güncellemişti. Fakat Kasım ayı ile birlikte pek çok otomobil firması fiyatlarını ikinci defa güncelledi.

Otomobil fiyatları

Kasım ayı zamlarla başladı!

Şu anda Türkiye’de 150 bin TL altına sıfır otomobil almak çok da mümkün değil. Basit bir örnek vermek gerekirse genel olarak en ucuz otomobillerden biri olan Clio bile 190 bin TL’ye satılmaya başlamış durumda. Nitekim Egea tarafında da tablo çok farklı değil.

Akıllı telefonlar tarafına baktığımıza o noktada da bazı fiyat artışları görüyoruz. Bu artışların ne kadar devam edeceği ise tam bir muamma diyebiliriz. Elbette bekleyip göreceğiz. Dileriz önümüzdeki süreçte döviz kurları normale döner ve fiyatlarda da gevşemeler yaşanır.

Otomobil fiyatları tekrardan güncelleniyor!