Kadınlarda cinsel sağlık büyük gerileme yaşadı: Erotizm artık cazip değil

kadınlarda cinsel sağlık

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte kadınlarda cinsel sağlık verileri elde edildi. Ortaya çıkan sonuçlar son derece ilginç. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Pandemi ile birlikte kadınlarda cinsel sağlık büyük bir darbe yedi. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok etkisinin ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre kadınların yarısından fazlası cinsel dürtülerinde ve regl gibi konularda sorunlar yaşıyor.

Yıllık olarak düzenlenen konferanslarda endokrinoloji derneği bu yıla damgasını vurdu. Aralık 2019 tarihinde başlayan pandeminin kadınlar üzerindeki etkisi bu dernek tarafından araştırıldı. Yaş ortalaması 34 olan yaklaşık olarak 1335 kadın ile bir çalışma düzenlendi. Bu kadınların yüzde 54 gibi bir bölümü cinsel dürtülerinin azaldığını söyledi.

Kadınlarda cinsel sağlık önemli bir sorun

Yapılan araştırmalara bakıldığında kadınların sadece cinsel dürtüler konusunda sorun yaşamadığı görülüyor. Aynı zamanda araştırmaya katılan kişilerin yüzde 56 gibi bir bölümü regl döngülerinde büyük değişiklikler yaşadığını söyledi.

kadınlarda cinsel sağlık

Pandemi süreci özellikle kadınlarda çok daha sert psikolojik etkilere neden oldu. Kadınların büyük bir bölümü regl semptomlarının ağır geçtiğini düşünüyor. Bu rakam yaklaşık olarak yüzde 66 seviyelerinde. Kadınlarda cinsel sağlık ile birlikte regl döngülerinin düzensizleşmesi aynı zamanda psikolojik problemlere neden oluyor.

Covid-19 aşısı olmayan kadına karaciğer nakli yapılmadı

Tıbbi bakım ve psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen kadınların oranı yüzde 50 seviyelerini bile geçti. Ayrıca anksiyete ve depresyon yine kadınlarda en fazla görülen sorunlar içerisinde yer alıyor. Peki bu pandemi süreci sizi nasıl etkiledi? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.