Spotify kullanıcı engelleme özelliği geldi: Sevmediğiniz kişileri kendinizden uzaklaştırın

Spotify, "Release Radar" playlastini sponsorluklara açıyor

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik dinleme platformları içerisinde yer alan Spotify kullanıcı engelleme özelliği aldı. Bu yeni özellik sayesinde hoşunuza gitmeyen bir profili engellemek mümkün olacak. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Spotify kullanıcı engelleme özelliği birçok kişi tarafından talep edilmişti. Şirket normal şartlarda böyle bir engelleme hizmeti vermiyordu. Aslına bakacak olursak sosyal medya platformları başta olmak üzere her yerde bu tür özelliklerin olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Spotify bugüne kadar kullanıcılara pek kulak vermedi.

İsteyenler “bu sanatçıyı çalma” işlevi ile birlikte sevmedikleri sanatçılardan uzak durabiliyordu. Normal şartlarda sadece dislike atılabiliyor. Fakat yapılan yeni değişiklik ile birlikte öneri algoritmalarının bahsi geçen sanatçıyı hiç görmemesi sağlanıyor. Bu sayede sevmediğiniz kişilerin müziğinden uzak kalabiliyorsunuz. Şimdi ise şirket yepyeni bir özellik yayınladı.

Spotify kullanıcı engelleme özelliği

Her ne kadar bu olumlu bir gelişme gibi görünse bile aslında biraz can sıkıcı. Mesela önyargılı bir kişi sizi tamamen engelleme listesine alabilir. Tüm bunlara ek olarak uzun süre bu özelliği kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Şirket tarafından yapılan açıklamada bu konuda hassas davranacaklarını söyledi.

Spotify kullanıcı engelleme

Spotify profilinizde üç nokta simgesi yer alacak. Oraya tıkladıktan sonra “kullanıcıyı engelle” butonunu göreceksiniz. Bu butona da tıklayın ve karşınıza çıkan talepleri yerine getirin. Kısa bir süre içerisinde engelleme özelliği devreye girecektir. Böylece engellediğiniz kişi sizle ilgili hiçbir şeye ulaşamaz. Çalma listesi veya çeşitli listeler işlevsiz hale gelecek. Spotify kullanıcı engelleme özelliği büyük bir ihtimalle çok beğenilecek.

Spotify, yıl sonuna kadar 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip olmayı planlıyor

Tüm bunlara ek olarak istediğiniz zaman “engellemeyi kaldır” seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenek ile birlikte sizin tarafınızdan engellenmiş olan kişiler yeniden hesabınızı görmeye başlar. Spotify yaptığı çalışmalar ile birlikte güvenli bir ortam sağlamak istediğini söylüyor.