Jeff Bezos, en zenginler listesinde 3. sıraya düştü

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı

Uzun süredir Elon Musk’ın ardından dünyanın en zengin ikinci insanı olan Jeff Bezos, üçüncü sıraya geriledi. Bezos’u sürpriz bir isim geride bıraktı.

Kurucusu olduğu Amazon’un yakaladığı büyük başarı sayesinde servetine servet katan Jeff Bezos, bu sayede bir dönem dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olmuştu. Ancak daha sonra Elon Musk’ın yükselişi başladı. Önce Tesla sonra da SpaceX ile büyük başarı yakalayan Elon Musk, servetini hızla büyüterek Bezos’un önüne geçti ve dünyanın en zengin insanı unvanının yeni sahibi oldu.

Bu sıralamada ilk iki sıra uzun süredir Musk ve Bezos şeklinde gidiyordu. Musk hala liderliğini koruyor olsa da Bezos ikinci sıradaki yerini kaybetti. Amazon’un sahibi olan Jeff Bezos artık dünyanın en zengin üçüncü insanı.

Gautam Adani

Uzun süredir ilk ikiden düşmeyen Jeff Bezos’u üçüncü sıraya iten isim ise Hindistanlı iş adamı Gautam Adani oldu. Bloomberg tarafından paylaşılan rakamlara göre Bezos’un bugün itibarıyla net değeri 145.8 milyar dolar. Gautam Adani’nin bugünkü net değeri ise 146.9 milyar dolar.

Adani Group adlı şirketin sahibi olan Gautam Adani, şubat ayında Asya’nın en zengin insanı olmuştu. O günden beri en zenginler listesinde Warren Buffet, Larry Page ve Bill Gates gibi isimleri geride bırakarak yukarılara doğru tırmanan Adani, Jeff Bezos’u da geride bırakarak Musk’ın hemen arkasına yerleşti. Ancak bu noktada Musk’ı da geçmesi epey zor, hatta imkansız görünüyor. Elon Musk’ın net değeri 264 milyar dolar.

Gujarat Üniversitesi’nde ticaret okurken üniversiteyi bitirmeyip okuldan ayrılan Gautam Adani, Mumbai’de bir mücevher tüccarı oldu. Daha sonra kardeşinin plastik şirketinin başına geçip PVC ihracatı yapmaya başlayan Adani, 1988 yılında Adani Group’un amiral gemisi şirketi olan Adani Enterprises’ı kurdu. Adani bugün Hindistan’ın en büyük ticari limanının sahibi. Ayrıca Mumbai Havalimanı’nın en büyük ortağı.

vivo X Fold+ görselleri yayınlandı