Jeff Bezos Sadece 8 Saatliğine Dünyanın En Zengin Adamı

jEFF BEZOS

Dünyanın en büyük online perakende satış şirketi Amazon’un Kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Jeff Bezos, Microsoft’un kurucularından olan Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin adamı oldu.

Jeff Bezos yaklaşık üç ay önce, aynı zamanda Zara‘nın da sahibi olan İspanyol Giyim Holdingi Inditex’in kurucusu Amancio Ortega Gaona ve dünyanın en büyük ikinci holdingi olan Berkshire Hathaway Yatırım Şirketi’nin kurucularından Warren Buffett‘ı geride bırakarak dünyanın en zengin ikinci adamı olmuştu ve 53 yaşındaki Bezos‘un sadece bu sene servetine yaklaşık 10.2 milyar dolar eklediği bilinenler arasında yer alıyor.

Jeff Bezos‘un CEO’su olduğu Amazon‘un hisse fiyatlarında keskin bir artış şirketin kazanç raporlarında etkili oldu ve Bezos’un net değerinin 90.9 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor. Bloomberg web sitesi tarafından yayınlanan bir rapora göre, Amazon‘un hisse senedi fiyatlarında yaşanan bu dev artışla Jeff Bezos‘un net değeri 90.9 milyar dolara çıktı.

Buna karşılık 61 yaşındaki Bill Gates‘in net değeri 90.7 milyar ile geride kaldı. ancak Bezos‘un zenginliği çok uzun sürmedi sadece 8 saat sonra Bill Gates‘ten aldığı bu ünvanı kaybetti. Çünkü New York Borsası‘nın kapanmasının hemen ardından firmanın hisseleri aniden % 3.2 değer kaybetti. Ve ilerleyen günlerde Amazon hisselerinin değerinin daha da fazla düşmesi bekleniyor.

Apple’a Patent İhlali Yüzünden İnanılmaz Ceza