Keanu Reeves Constantine rolüyle geri dönüyor

Constantine

Keanu Reeves, Constantine rolüyle geri dönüyor. 2005 yılında çıkan Constantine’in devam filmi için hazırlıklara başlandı.

DC çizgi romanlarının en sevilen karakterleri arasında yer alan John Constantine’in maceralarını anlatan Constantine filmi, 2005 yılında sinema severlerle buluşmuştu. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, gişede 230 milyon dolar hasılat yaparak hayal kırıklığı yaratmıştı. Ayrıca eleştirmenlerden de çok da olumlu yorumlar almamıştı. Filmde karakteri canlandıran Keanu Reeves karaktere yakıştırılmış olsa da gişedeki performansı ve çok beğenilmemesi bir devam filmi ihtimalini ortadan kaldırdı.

En azından bugüne kadar öyle düşünülüyordu. Ancak ilk filmin çıkışından 17 yıl sonra, Constantine 2 için hazırlıklara başlandığı açıklandı. Üstelik başrolde yine Keanu Reeves olacak. Yönetmen koltuğunda da ilk filmin de yönetmeni olan Francis Lawrence oturacak.

constantine

Yıllar sonra gelen bu devam filmi haberi gerçekten şaşırtıcı olsa da Warner Bros. Discovery adına mantıklı bir hamle olarak görülüyor. Çünkü bugün çizgi roman uyarlamaları 2005’te olduklarından çok daha popüler. 2005’te vizyona giren Constantine, çizgi roman filmlerinin kısıtlı bir seyirci kitlesinin ilgisini çekebildiği bir dönemde çıkmıştı. Devam filmi ise çizgi roman filmlerinin milyar dolarlık gişelere ulaştığı bir dönemde vizyona girecek. Üstelik aradan geçen yıllarda DVD ve dijitaldeki izlenmeler sayesinde film çok daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Ayrıca filme bakış da daha pozitif bir hal aldı. Bu yüzden devam filmi çok daha başarılı olabilir.

Devam filmi için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı fakat Akiva Goldsman şimdiden senaryoyu yazmaya başlamış durumda. Serinin önümüzdeki birkaç yıl içinde izleyici karşısına çıkmasını bekleyebiliriz.

Jeff Bezos, en zenginler listesinde 3. sıraya düştü