Jeep, 2025 yılına kadar dört yeni EV modeli sunacak!

Jeep, 2025 yılına kadar dört yeni EV modeli sunacak!

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde otomotiv endüstrisinde nispeten sakin bir tavır sergileyen Jeep, Perşembe günü, şirketin “önde gelen elektrikli SUV markası olma” hedefini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Jeep, 2025 yılına kadar ABD ve Avrupa’da dört yeni EV modelini piyasaya sürme planını açıkladı. Ayrıca marka, 2030 yılına kadar ABD satışlarının yüzde 50’sinin ve AB satışlarının yüzde 100’ünün pil elektriği (BEV) olmasını hedefliyor. Yeni model serisi, Wrangler 4xe plug-in hybrid ve yakın zamanda duyurulan Grand Cherokee 4xe’nin başarısı üzerine gelecek.Perşembe günkü canlı yayında tanıtılan ve hem Kuzey Amerika hem de Avrupa pazarlarında satışa sunulacak yeni bir Avenger EV de şirketin öne çıkan modeli olarak yer alıyor.

Jeep, 2025 yılına kadar dört yeni EV modeli sunacak!

Recon modeli ise, 2024’te başlaması beklenen üretimle gelecek yıl halka açık olacak. Bu model için rezervasyonlar 2023’ün başlarında açılıyor. Wagoneer, şirketin “400 mil menzili hedeflediği” bildirdi. Böylece sağlam bir Jeep modeline tamamen yeni bir bakış sunulacak diyebiliriz. Araç tek bir şarj, 600 hp ve 0-60 mil / saat hızı yaklaşık 3.5 saniye performansı vaat ediyor. Araçların fiyat bilgisi ve sunulacağı pazarlar gibi detaylar ise henüz mevcut değil. Ancak söz konusu otomobillerin kendi pazarlarına ciddi fark yaratacağını belirtmeye gerek yok. Zira uzun süredir sessizliğini koruyan Jeep sektöre kimin hakim olduğunu belirtmeye kararlı görünüyor. Bu kapsamda yeni modeller merakla bekleniyor.

Apple, 12 Eylül Pazartesi günü iOS 16 ve watchOS 9’u piyasaya sürecek