Jeep dizelden vazgeçti!

Jeep

Amerikan arazi aracı üreticisi Jeep, yeni bir üretim planı açıkladı. Şirket, 2022 yılına kadar revize edilmiş modeller dahil dokuz yeni modeli piyasaya sürecek.

Jeep CEO’su Mike Manley, geçtiğimiz günlerde küresel çapta dokuz yeni modeli onayladı. Amerikan üreticinin yeni pazar stratejisini dizel modellerin dışında geliştirdi. Jeep, 2022 yılı itibariyle özellikle Avrupa’da satılan modellerini kademeli olarak benzin, hibrid ve tam elektrikli modeller ile değiştirmeyi planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde dizel motorlu araçların üretimini durdurmayı planlayan şirket her bir model için PHEV varyantı sunacağını açıkladı.

Jeep B,C ve D segmenti araçlar tamamen elektrikli olacak!

Piyasaya sürülecek dokuz yeni modelin içerisinde ilk kez üç sıra yedi koltuklu bir varyant ile gelecek olan bir Jeep Grand Cherokee de yer alacak. Bu değişim modeli Skoda Kodiaq ve Land Rover Discovery Sport karşısında daha güçlü kılacak. Bunun yanı sıra Compass ve Renegade modellerinin de detaylı bir revizyon ile gelecek dokuz otomobilin içinde yer alacağı tahmin ediliyor.

Amerikan üretici Trailhawk ve Trackhawk modellerinde yakaladığı başarıyı yeni bir Cherokee Deserthawk ile devam ettirmeyi planlıyor. Ayrıca 1963-1993 yılları arasında üretilen Wagoneer ve Grand Wagoneer efsaneleri geri dönüyor. Son olarak markanın mevcut Renegade modelinin altında yer alacağı öngörülen yeni bir A segmenti SUV da beklenen modellerden biri. Şimdilik gelecek dokuz modelden bildiklerimiz bunlar. Bunların dışında markanın birkaç ufak sürprizi daha olabilir.

Jeep

Fiat elektrikli 500 ailesine odaklanacak!