iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği ile şaşırttı

1 1

Muhtemelen iPhone 14, 14 Plus ve 14 Pro’nun en büyük yeni özelliği, her gün kullanacağınız bir özellik değil, ancak ihtiyacınız olursa sahip olduğunuza sevineceksiniz.

iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği ile şaşırttı. Yeni telefonlarda, insanların hücresel sinyalin olmadığı yerlerde acil SOS mesajları göndermek için kullanabilecekleri yerleşik bir uydu bağlantısı var.

iPhone 14 Pro

İlk olarak, iPhone’unuz, telefonunuzu en iyi sinyali almak için yönlendirmeniz gereken yöne yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Bağlantınız olduğunda, acil servis sağlayıcılarla iletişim kurmanızı sağlayan bir mesaj arayüzü açabilirsiniz. Apple, uydu bağlantı sınırları nedeniyle mesaj göndermenin alıştığınızdan çok daha uzun süreceğini söylüyor, bu nedenle özellik, “biri yaralandı mı?” gibi yanıtlamanızı istediği bazı otomatik soruları içeriyor. Yanıtlamak için dokunabileceğiniz otomatik olarak doldurulmuş yanıtlara sahip olacak. Apple ayrıca mesajları biraz daha hızlı göndermek için normal boyutlarının üçte birine kadar sıkıştırıyor.

1 1

iPhone 14 uydu bağlantısı özelliği ile şaşırttı

Apple, mesaj uyduya gönderildikten sonra acil müdahale merkezlerine yönlendirildiğini söylüyor; bu merkezler yalnızca sesli aramalar için ayarlanmışsa, önce acil müdahale ile temasa geçecek olan bir müdahale merkezine iletilirler.

iphone 14

Bu özellik, tüm iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde iki yıl boyunca ücretsiz olarak yer alacak; Bundan sonra ne kadar tutacağı belli değil. Hücresel sinyallerden sık sık uzakta olan kişiler için – belki de Apple Watch Ultra arayan kişilerle aynı kişiler – bu özellik zor bir noktada son derece yararlı olabilir.

iPhone 14 Türkiye fiyatları açıklandı