Audi premium EV’lerde karşı atağa geçti!

Audi

Volkswagen’in premium markası Audi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda rakipleri BMW ve Mercedes-Benz’e üstü kapalı gözdağı verdi. İşte detaylar.

Geçtiğimiz Mart ayında ilk tam elektrikli SUV modeli e-tron’u Avrupa’da satışa sunarak gelecekteki elektrikli premium modellerinin fitilini ateşleyen Alman otomotiv devi; bu alanda çizdiği yol haritasında emin ve hızlı adımlarla ilerliyor. 

Perşembe günü şirketin tüm üst düzey yöneticilerin katıldığı bir toplantıda markanın yakın gelecekte uygulayacağı premium EV stratejisi konuşuldu. Tabii bu son derece kritik toplantıya Audi CEO’su Bram Scot da katıldı.

Avrupa’da BMW ve Mercedes-Benz ile birlikte premium segmentine hakim olan Audi; toplantıda EV’ler konusunda aldığı birçok radikal kararı açıkladı. Bunlardan ne önemlisi şirketin 2023 yılına kadar e-mobilite, dijitalleşme ve tam otonom için 14 milyar avro harcama sözü oldu. Markanın önümüzdeki 5-6 yıl içinde yola çıkarmayı planladığı premium EV’ler ise toplantının dikkat çeken diğer noktalarındandı.

2025 yılına kadar 30 farklı elektrikli Audi modeli yola çıkacak!

Toplantıda 2025 yılına kadar mevcut ürün portföyünü 20’si EV, 10’u melez hibrid olmak üzere toplamda 30’dan fazla elektrikli Audi modelinin ekleneceği müjdesini verildi. Şirketin başındaki isim Bram Scot ise “Orta vadede premium rakiplerimiz arasında en güçlü elektrikli model yelpazesine sahip olmak istiyoruz” şeklindeki açıklaması ile rakipleri BMW ve Mercedes-Benz’e isim vermeden üstü kapalı gözdağı vermeyi ihmal etmedi.

Audi TT’nin geleceği hiç olmadığı kadar belirsiz!

Son dönemde EV’lere yoğun bir şekilde odaklanan Alman premium markası gün geçtikçe kızışacak bu rekabette şirketin gelirlerinin önemli bir kısmını EV’lere kanalize etmeye ve gerekirse şirketin diğer tüm imkanlarını bu işte kullanmaya hazır. Buna 1994’ten beri ürettiği ikonik spor otomobili Audi TT’yi rafa kaldırma ve markanın amiral gemisi modeli A8’i tamamen elektrikli bir konsepte dönüştürme fikri de dahil.

Audi
Audi e-tron SUV