James Bond filmleri YouTube’da bedava oldu

james bond filmleri

Tamamen reklam ve ürün yerleştirme odaklı üretilen James Bond serisinin yapımcıları, çok doğru bir karar alarak filmleri YouTube üzerinden ücretsiz yayınlamaya başlandı.

James Bond filmleri YouTube üzerinde artık ücretsiz olarak erişime açık olacak. Bu kapsamda, serinin 19 filmine şu anda YouTube’dan ücretsiz erişmek mümkün.

James Bond filmleri ve gizli reklamlar

YouTube ve MGM arasında yapılan anlaşmayla, Hollywood’un büyük gişe başarısı sağlayan Bond serisinin eski filmleri artık YouTube’da yaşamaya devam edecek.

James Bond serisi aslında büyük popülerlik kazanmaya başladıktan sonra, sinema salonlarını dolduran milyonlara ürün satmak isteyen dev şirketlerin reklam mecrasına dönmüştü.

Filmde gizli reklamı yapılan pek çok ürün ve marka için, yapımcıların ilgili şirketlerden dev reklam ücretleri aldığı biliniyor.

Bill Gates Koronavirüsün biteceği tarihi açıkladı

Bugün de artık Bond filmleri hazırlanırken, öncelikle hangi markalarla ne tür reklam satışı yapılacağı düşünülerek senaryo hazırlanıyor. Örneğin, pandemi nedeniyle vizyona henüz giremeyen son Bond filmi No Time To Die’a sponsor olan ve yeni nesil Defender aracını tanıtmak isteyen Land Rover için, arazide Defender’ların birbirini kovaladığı özel sahnelerin yazıldığı biliniyor.

james bond filmleri

Land Rover da bu sahneleri kendi reklam filmlerinde kullandığı için, film piyasaya çıkmadan, kovalamaca sahnelerinden bazılarını seyretmiş olduk.

Özet olarak, bundan sonra reklam dolu Bond filmlerini, YouTube’da ücret ödemeden seyredebileceğiz. Hadi yine iyisiniz. Ancak ücretsiz olarak yayınlanan filmler arasında, Sony tarafından hazırlanan Daniel Craig’in başrolünü oynadığı son filmler yer almıyor.