Apple Music için yeni reklam filmleri yayınlandı

Apple Music Logo

WWDC 2015’te duyurulan Apple’ın yeni servisi Music ile ilgili yeni reklam filmleri yayınlandı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 8.4.1 güncellemesinden sonra Apple Music servisi artık iyice ön plana çıkmaya başladı. Müzik dinleme konusunda daima öne çıkan Apple’ın yeni servisi, firmanın en çok üzerinde durduğu servis olacağa benziyor. Yeni reklam filmi ve detaylar haberimizde.

Apple-Music-Logo

Daha şimdiden 11 milyon üyeye ve 2 milyon ücretli üyeye ulaşan Apple Music servisi, beklenenden fazla ilgi gördü. iOS 9 ile tam anlamıyla iOS işletim sistemli cihazlara yerleşecek olan bu servis, iTunes’un yerini almaya şimdiden hazır. İlk 3 ay ücretsiz kullanma imkanı tanıyan servisin, henüz duyurulalı 3 ay geçmeden 2 milyon ücretli üyeye sahip olması, Apple Music servisinin oldukça popülerleşeceğinin ilk işareti diyebiliriz. Üyeliklerin büyük çoğunluğu aylık 15 Dolar olan aile üyeliği seviyesinde.

Apple Music ile ilgili bugün yayınlanmaya başlayan 3 yeni reklam filmi ile, servis üye sayısını artırmayı hedefliyor. Reklam filmlerinden ilkini aşağıda bulabilirsiniz.

Ünlü sanatçılarla çekilen reklam filmlerinin siyah beyaz olması enteresan. Reklam filmlerinin temel mottosu “Tüm müzik dünyasının parmak uçlarınızda olduğunu hayal edin.” şeklinde. Düşünecek olursak aslında haksız sayılmaz. Tüm sanatçılarla etkileşime girebileceğimiz bu servis, ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacak henüz belli değil.

Reklam filmleri sırasıyla 1 dakika, 30 saniye ve 30 saniye şeklinde. Yani oldukça kısa. James Bay, Kygo, Leon Bridges, Flying Lotus gibi ünlü isimlerin yer aldığı reklam filmlerini haberimizin içerisinden bulabilirsiniz.

Apple Music servisinin en büyük rakibi Spotify. 75 milyon aboneye sahip olan Spotify’ın 20 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Geri kalan 55 milyon ücretsiz ve reklamlar karşılığında bu servisten faydalanabiliyor. İlerleyen dönemlerde Apple Music ve Spotifty, daha çok karşımıza çıkacak. Tabii ki bir rakip olarak.

iPhone 6s, Geekbench testinde görüldü