Aston Martin James Bond hayranlarını sevindirdi!

Aston Martin

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin 1964’te yılında bir James Bond filmi olan Goldfinger’da gözler önüne çıkan efsanevi modeli DB5’i yeniden üretme kararı aldı. İşte detaylar.

Aston Martin’in efsanevi Grand tourer modeli DB5 1963-1965 yılları arasında üretildi ve ilk olarak ünlü James Bond filmi Goldfinger‘da yer aldı. Filmde ünlü aktör Sean Connery tarafından kullanılan DB5 o günden bu yana Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006) ve Skyfall (2012) gibi James Bond filmleri de dahil olmak üzere altı farklı yapımda boy gösterdi. İngiliz otomobil üreticisi de James Bond tutkunlarının DB5’e olan tutkularının farkında ve bu efsanevi  modeli tekrar hayata döndürüyor.

007 James Bond hayranları için 25 adet ile sınırlı olan bir Aston Martin DB5 üretimi yapılacak!

DB5’in casusluk modifikasyonları bu alanda Oscar ödülü olan İngiliz özel efekt koordinatörü Chris Corbould tarafından yapılacak. Üretim ise James Bond film serisinin arkasındaki İngiliz film yapım şirketi EON Productions işbirliği ile Aston Martin Works atölyelerinde yapılacak.

60’lı yıllardaki tasarım çizgisiyle üretilecek olan sınırlı sayıda DB5 filmde olduğu gibi Silver Birch rengine boyanacak. Yüksek standartlarda inşa edilecek olan DB5’te kalite ve güvenilirlik en yüksek düzeyde olacak. Her biri 3.5 milyon dolara satılacak olan 25 adet özel üretim DB5 sıkı James Bond koleksiyoncularının garajlarında yerini alacak. İlk teslimatların 2020 yılında başlaması öngörülürken bu özel üretim casus otomobillerin kamuya açık alanlara çıkmasına izin verilmeyeceği düşünülüyor.

Porsche Project Gold yola çıkmak için gün sayıyor!

Aston Martin