İtalya Koronavirüs merkezi olmaktan çıkıyor

Koronavirüs ne zaman bitecek

Tüm dünyanın büyük bir merakla izlediği İtalya Koronavirüs merkezi olarak biliniyordu. Ülkede her gün 900 civarında ölüm olması büyük bir paniğe yol açmıştı. Şimdi ise çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri her zaman için bütün konularda en gelişmiş olmak zorunda değil. Bunun en bariz örneklerinden birisi de ABD diyebiliriz. Bütün dünya ülkelerinin az veya çok, iyi ya da kötü sağlık sistemleri bulunmaktadır. ABD her ne kadar iyi bir sağlık sistemine sahip olsa bile, yine de tüm vatandaşlar için geçerli bir sağlık sistemi bulunmuyor. Üstelik ABD şu anda çok ciddi bir salgın ile karşı karşıya.

ABD’nin sağlık sistemi bunu kaldıramayabilir

ABD her ne kadar gelişmiş bir teknolojiye sahip olsa bile, herkesin ortak içinde yer aldığı bir sağlık sistemine sahip değil. Hatta nüfusun hatırı sayılır bir bölümü bir sağlık sigortasından bile mahrum.

ABD koronavirüs vakaları

ABD şimdilerde İtalya’dan sonra dünyanın en fazla vaka görülen ülkesi oldu. italya’yı da geçen ABD son derece korkunç bir tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor. Her geçen gün katlanarak artan enfekte olmuş kişi sayısı, büyük paniğe yol açıyor. Ülkede kısa bir süre içerisinde felaket kararı alınması bekleniyor. Ölü sayısının 10000 civarına yaklaşması ise ayrı bir ürkütücü tablo oluşturuyor.

Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

ABD içerisine doğru kayan virüs merkezi böylece italya’yı terk etmiş oluyor. Ancak henüz bir şeyler söylemek için çok erken.