İşte Time’a göre 2022’nin en etkili şirketleri

image apple stock rising as fiscal q1 revenue eps beat expectations 164333386051738 1

Amerika’nın en önemli dergilerinden biri olan Time, 2022 yılının en etkili 100 şirketini açıkladı. Listede birçok tanıdık isim var.

İşte Time’a göre 2022’nin en etkili şirketleri! Dünyanın en bilinir ve en önemli dergilerinden biri olan Time, her yıl olduğu gibi bu yıl da en etkili 100 şirketi açıkladı. Kendi içerisinde de kategorilere sahip olan bu listede en çok dikkat çeken kategori ise Titanlar oldu.

Dergi tarafından Titan olarak isimlendirilen şirketler, bulundukları sektörün hakimi pozisyonunda kabul ediliyorlar ve bilin bakalım akıllı telefon pazarında bu unvana kim layık görülmüş? Tabi ki Amerikalı teknoloji devi Apple. E-ticaret kategorisinde de bir titana yer verilmiş ve tabi burada da madalya Amazon’a verilmiş.

Apple iOS 15.4 önümüzdeki hafta geliyor!

İşte Time’a göre 2022’nin en etkili şirketleri

Titanlar listenin en başında yer alan şirketler olarak konumlanmış ancak listenin devamında da daha pek çok meşhur isim var. Örneğin Alphabet yani Google veya Meta yani Facebook’da dünyanın en etkili şirketleri arasında gösterilmiş.

Sosyal medya alanında tek listeye giren popüler şirket tabi ki Meta değil. Tiktok’ta Time dergisi tarafından oluşturulan bu listede kendine yer bulmuş. Bununla birlikte Çinli teknoloji şirketi için bir parantez açıldığını ve sosyal medya dünyasındaki diğer isimler için büyük bir tehdit olduğu uyarısı yapıldığını söyleyelim.

Son olarak listede Nvidia, Netflix, IBM gibi dünya devlerinin olduğunu da belirtelim. Tabi burada akıllardaki soruya da yanıt verelim, maalesef dünyanın en etkili şirketleri listesinde bir Türk şirketi bulunmuyor.

Apple yeni mağazasını açtı! iPhone, iPad ve Mac için özel duvar kağıtları geliyor