Audi’den şok karar artık dizel araç satmayacak!

holoride audi

Audi tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan model güncellemesiyle ortaya çıkan duruma göre, Alman otomotiv devi artık Hollanda’da dizel araç satmayacak.

Audi’den şok karar artık dizel araç satmayacak! Dünya, otomotiv sektöründe çok önemli bir değişim süreci yaşıyor. İçten yanmalı motor seçeneğine ilave olarak önce hibrit motorların geliştirilmesi daha sonra ise tamamen elektrikli motorlara yönelinmesi, benzin ve motorin ile çalışan araçların günden güne popülaritesini kaybetmesine neden oluyor. Bununla birlikte özellikle motorin ile çalışan araçlar için durumun daha kritik olduğunu söyleyebiliriz. Alman devi Audi’nin aldığı son karar bu durumu net bir şekilde gözler önüne serdi.

Hollanda resmi internet sitesinde bir nevi katalog güncellemesi yapan Alman şirket, listeden TDI yani dizel motor seçeneğini kaldırdı. Bu durumun sebebi ise, ülkedeki otomobil kullanıcılarının dizel motor talebinin son derece düşük kalması. Aslında Hollanda’da dizel motorlu araçların daha az tercih edilmesinin en önemli nedeni, hükümetin dizel araçlardan benzinlilere göre 2 kata yakın oranlarda daha fazla vergi alması.

A6 Avant e-tron

Audi’den şok karar artık dizel araç satmayacak!

Hal böyle olunca da Hollandalı vatandaşlar, dizel araçlar yerine benzinli araçlara ya da önemli teşviklerin olduğu yarı veya tam elektrikli modellere yöneliyor. Üstelik gelen veriler, bu ülkede benzinli otomobillerin de çok ömrünün kalmadığını gösteriyor.

Analistler tarafından yapılan araştırmalara göre elektrikli araçlara dönüş konusunda Avrupa’nın en önde gelen ülkelerinden biri olan Hollanda’da beş yıl içerisinde benzinli araçların toplam araçlar içerisindeki payının %20’nin altına ineceği tahmin ediliyor.

Türk Telekom zam söylentilerine karşı açıklama yaptı