O bir efsaneydi ve şimdi geri döndü

Oyun bağımlısı çocuk intiharıyla gündeme oturdu

Mobil oyun dünyasının en efsanevi oyunlarından biri olan Angry Birds’ün orijinal sürümü, oyun mağazalarına geri döndü.

O bir efsaneydi ve şimdi geri döndü! Akıllı telefonların iyiden iyiye yaygınlaşmaya başladığı 2008-2010 yılları arasında, bugün efsane olarak adlandırılan ancak o zamanlar henüz sadece “yeni bir oyun” unvanına sahip olan pek çok yapım yavaş yavaş adından bahsettirmeye başlamıştı. 2009 yılında oyunseverlerin beğenisine sunulan Angry Birds’de tam olarak bu tanıma uyan bir oyundu.

Oldukça uzun bir süre mobil oyun dünyasının gündeminde kalan Angry Birds, 2019 yılında yani piyasaya sürüldüğü tarihten tam 10 yıl sonra uyumluluk sorunları gerekçe gösterilerek oyun mağazalarından kaldırılmıştı. Bununla birlikte, dünya genelinde yüzbinlerce oyunsever Twitter üzerinden paylaştıkları hashtag’lerle orijinal Angry Birds’ün geri gelmesini istedi.

Angry Birds

O bir efsaneydi ve şimdi geri döndü

Bu çağrılara duyarsız kalamayan oyunun yapımcı şirketi Rovio ise, dün itibariyle oyunu yeniden Android ve iOS mağazalarında satışa sundu. Birebir orijinal Angry Birds’ün tasarım ve ruhuna sahip olan bu oyun Unity motoru ile sıfırdan geliştirildi.

Hem Android hem de iOS‘da satışa sunulan efsanevi oyunun fiyatı ise 1 dolar olarak belirlendi. Tabi oyunun en önemli özelliklerinden biri de, orijinal Angry Birds’de herhangi bir satın alma veya reklam bulunmuyor.

Şimdi akıllardaki soru ise oyun dünyasında adeta bir efsaneye dönüşen Angry Birds’ün bu ikinci macerada nasıl bir performans göstereceği. Mağazalarda Rovio Classics: Angry Birds adıyla satışa sunulan bu oyun ilk günden her iki platformda da 10.000’den fazla kişi tarafından indirilmiş durumda.

HUAWEI MateBook E : 2’si 1 arada tablet bilgisayar piyasaya girdi