İşte karşınızda Google Pixel 7a! Özellikleri de ortaya çıktı

Google Pixel 7a

Google’ın telefonları, dizüstü bilgisayarları vs… ürünleriyle ilgili neredeyse tüm detaylar resmi duyurudan önce sızıntılarla ortaya çıkar. Şimdiye kadar genel olarak bu kural bozulmadı. Geçtiğimiz yıllarda Pixel telefonlar hakkındaki bilgileri bu şekilde öğrenmiştik. Tarih yine tekerrür etti ve aynı durum Google Pixel 7a için yaşandı. Daha önce söylentilerle birçok kez karşımıza çıkan telefon, yeni sızıntıyla tamamen kendini gösterdi.

Google Pixel 7a‘ya ait olduğu iddia edilen fotoğraflara bakacak olursak, Pixel 6a’dan bildiğimiz tasarım genel olarak korunmuş diyebiliriz. Fakat 7a’nın 6a’ya göre tasarımdaki farklarından biri kamera tarafında görülüyor. Çift ana kamera ve flaşın yer aldığı kısım metal renginde. 6a’da ise siyahtı.

Sızıntı kaynağına göre Google Pixel 7a’da 6.1 inç’lik 1080p çözünürlüğünde OLED ekran var. Cihaza gücünü Google’ın Tensor G2 yonga seti veriyor. Bu işlemci 2022’nin amiral gemisi modelinde kullanılmıştı. Depolama alanı da UFS 3.1.

google pixel 7a

Kaynak kamera kısmı hakkında da bilgiler paylaştı. Ana kamera 64 MP’lik Sony IMX787 sensör ve 12 MP’lik ultra geniş sensörden oluşuyor. İlginç olan bir detay daha var. Pixel 7a’nın 5 W’lık kablosuz şarj desteği olduğu söyleniyor. Orta segment bir telefon için güçlü işlemci, kablosuz şarj ve gayet iyi bir kamera kurulumundan bahsediyoruz. Eğer doğru fiyatla çıkarsa, Pixel 7a fiyat/performans oranında iyi bir satış başarısı yakalayabilir.

Şunu da belirtelim, Pixel 6a geçtiğimiz sene mayıs ayında tanıtılmıştı. Büyük ihtimalle Pixel 7a’yı da mayısta açıklarlar ve haziranda da satışa sunarlar.

Giyilebilir teknoloji satışlarında büyük düşüş