Giyilebilir teknoloji satışlarında büyük düşüş

Giyilebilir teknoloji

Pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan son rapor, giyilebilir teknoloji satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Son dönemde tüm dünyada etkileri hissedilen küresel finansal kriz, pek çok sektörde küçülmeye sebep oldu. Üstelik bu durum yakın zamanda da tersine görmeyecek gibi görünmüyor. Bu krizden etkilenen sektörler arasında giyilebilir teknoloji pazarı da yer alıyor. Uzunca süre yukarı doğru bir grafik çizen akıllı saat ve akıllı bileklik satışları, son dönemde ciddi bir düşüş yaşıyor.

Pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan son rapor, giyilebilir teknoloji satışlarında yaşanan düşüşün boyutunu gözler önüne serdi. Canalys tarafından yayınlanan rapora göre 2022’nin dördüncü çeyreğinde toplam 50 milyon giyilebilir cihaz satıldı. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18’lik bir düşüş anlamına geliyor ki bu neresinden baksanız ciddi bir kayıp.

canalys

Bu pazara öncülük eden beş şirket olan Apple, Xiaomi, Huawei, Samsung ve Google’ın beşi de 2022’nin son çeyreğinde bir önceki yılki satışlarının altında kaldı. Aynı şekilde yıldan yıla satış rakamlarına bakınca da bu beş şirketten dördünün düşüş yaşadığı görülüyor. 2022’de bir önceki yıldan daha fazla giyilebilir cihaz satabilen tek şirket Apple oldu. Onlar da sadece yüzde 5’lik bir artış yaşadı.

2022’deki satış rakamları giyilebilir teknoloji pazarında da Apple’ın açık ara lider konumda olduğunu gösteriyor. Amerikalı teknoloji devi geçtiğimiz yıl toplam 41.4 milyon giyilebilir cihaz sattı. İkinci sırada yer alan Xiaomi’nin sattığı toplam giyilebilir cihaz ise 17.1 milyon, yani Apple’ın yarısından bile az. Xiaomi’nin ardından sırasıyla Huawei, Samsung ve Google geliyor.

Teknoloji dünyasının bankası battı