İşte Galaxy Note 9’un tasarımı!

Note 9

Samsung’un phablet amiral gemisi her yıl olduğu gibi gündemde kendini göstermeye başladı. İşte Galaxy Note 9’un CAD tabanlı tasarımları.

Çerçevesiz tasarımlar gerçekten hoş bir görüntüye sahip olsalar da, telefonları birbirinin kopyası haline getirdi. Son dönemde çıkan telefonların hemen hemen hepsi çerçevesiz; dolayısıyla ön taraftan bakıldığında neredeyse hepsi aynı. Şu sıralar moda olan çentik, belki bu tasarımı ikiye bölen bir unsur oldu, ancak iPhone X ile patlayan bu dizaynı da onlarca modelle beraber gördük.

Görünüşe göre üreticiler de bu manada zengin bir içerik sunmakta zorlanıyorlar, zira daha önce ortaya atılan iddialar ve bugün basında yer alan 3 boyutlu tasarımlar, Note 9’un selefine çok benzeyeceğini ortaya çıkardı. Kimi iddialara göre asıl neden maliyet düşürmek olsa da, tasarımsal değişim özgürlüğünün kısıtlı olduğu açık.

Selefine çok benzeyen bir Galaxy Note 9

Ön kısımdan ayırt edilemeyen bu yeni “telefonlar dizisi” neyse ki arka kısımda bazı farklılıklara sahip olabiliyor. Bu bağlamda Samsung’un phablet amiral gemisi için yapacağı ilk tercih, parmak izi okuyucusunu S9 serisinde olduğu gibi aşağı taşımak olmuş.

Geçtiğimiz yıl Note 8’in, kamera ile aynı hizada bulunan okuyucusu eleştiri almıştı. Bu arada Note 8 döneminden beri söylentileri dolaşan ve kimi cihazlarda kullanılmaya başlanan ultrasonik parmak izi okuyucusu, Note 9’da da bulunmayabilir. Güney Koreli firma, hala gelişme aşamasında olan bu teknoloji ile risk almak istemiyor.

Yeni tepe modelin ekran boyutunun 6.3 inçte sabit kalması bekleniyor. Kasa boyutlarında ise ufak değişimler var; Note 9 selefine göre bir miktar daha kısa, daha enli ve daha kalın olacak. Kalınlığın artması içinse iyi bir sebep var. Pil boyutunun 3300 mAh’tan 3850 mAh’a yükseleceğine inanılıyor.

Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı gibi bilgileri paylaşmak içinse henüz erken. Önümüzdeki haftalarda bu detaylar basına yansıyacaktır.

Galaxy A9 Star performans testinde görüldü