Uygun fiyatlı oyun telefonu: Honor Play

honor play

Akıllı telefon pazarının zirvedeki isimlerinden biri olan Huawei, oyun odaklı akıllı telefonunu Honor vasıtasıyla tanıttı. İşte Honor Play özellikleri ve fiyatı ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Honor, Huawei’nin yan kuruluşlarından biri. Son dönemde muazzam bir yükseliş içerisinde giren Honor, pek çok pazarda Huawei’den daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişmiş durumda. Bu durumun temel nedeni, Huawei modelleri ile aynı donanımı kullanan Honor modellerinin göreceli olarak daha uygun bir etiket fiyatına sahip olması. Geçtiğimiz gün tanıtılan oyun odaklı Honor Play de bu modellerden birisi.

Honor Play uygun fiyatıyla dikkat çekiyor

Son dönemde oyun odaklı akıllı telefonlara yoğun bir ilgi olduğunu söylemek, yanlış olmayacaktır. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri bu konuya fazlasıyla önem veriyor. Keza Razer’ın ardından oyun odaklı akıllı telefon çıkaran firmaların büyük bir çoğunluğu Çinli üreticilerden oluşuyor.

Xiaomi ve ZTE’nin ardından Honor da geçtiğimiz gün oyun odaklı akıllı telefonunu tanıttı. Honor Play ismi ile tanıtılan telefon gücünü Kirin 970 yonga setinden alıyor. Kullanıcı tercihine göre sistemini 4GB ya da 6GB RAM ile destekleyen telefonun dahili depolama alanı ise min. 64GB. 3750 mAh kapasitesinde ortalama bir bataryadan beslenen telefon, kutudan ilk çıktığında ise EMUI 8.2 destekli Android 8.1 ile çalışacak.

1080 x 2280 piksel çözünürlüğünde 19:9 en boy oranına sahip 6.3 inçlik bir ekran ile gelen telefonun arka tarafında 16MP + 2MP’lik çift ana kamera bulunuyor. Telefonun ön kamerası ise 16MP.

honor play

11 Haziran’dan satışa sunulacak olan telefonun fiyatı ise yalnızca 375 dolar. Buradaki tek olumsuz şey ise Honor Play’in ilk etapta yalnızca Çin’de satışa sunulacak olması.