İstanbul Sözleşmesi sosyal medyada trend oldu

istanbul sozlesmesi

Geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan kararname ile İstanbul Sözleşmesi Türkiye için noktalanmıştı. Bu karar sosyal medyada büyük ses getirdi.

Bilindiği üzere İstanbul Sözleşmesi’ne dair tartışmalar uzun süredir devam ediyordu. Bir kesim bu sözleşmenin aile yapısına zarar vereceğini iddia ederken, bir kesim ise bu sözleşmenin kadın haklarının korunması için gerekli olduğunu savunuyordu.

Hem halk, hem de siyaset İstanbul Sözleşmesi’nin geleceği konusunda ayrı kutuplarda yer almıştı. Sonuç olarak bu sözleşmenin akıbeti belli oldu. Geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan kararname ile Türkiye bu sözleşmeden çekildi.

İstanbul Sözleşmesi sosyal medyada trend oldu

Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi özellikle sosyal medyada büyük ses getirdi. Pek çok kişi İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için bir hak olduğunu savunurken, bazı kişiler ise alınan bu karardan memnundu.

Açık konuşmak gerekirse, İstanbul Sözleşmesi’ni bu kadar önemli kılan unsur son dönemde kadına karşı artan şiddet olayları oldu. Yoksa bu sözleşmeye katılan başka hiçbir ülke durumu bu kadar abartmadı.

Fakat Türkiye’de kadına karşı şiddet için bu sözleşme haricinde pek çok adım atıldığını da görmezden gelemeyiz. Hatta şiddet olaylarının önüne geçilebilmek için mobil uygulamalar bile yayınlandı. Dolayısıyla tek bir sözleşmeye bu kadar takılmamak, genele bakmak gerekiyor.

Elbette bu konuda herkesin düşüncesi kendisine diyebiliriz. Peki sizlerin bu sözleşmeyle ilgili düşünceleri neler? Dilerseniz bu düşüncelerinizi bizlerle yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Yeni koronavirüs risk haritası ürküttü! İşte detaylar