Gaming İstanbul Oyuncuların Gözdesi Oldu

Gaming Istanbul 2016 6

2-5 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Gaming İstanbul oyun fuarı dün başladı. Büyük bir ilgi ile karşılanan fuara girebilmek için uzun kuyruklar oluştu. Sadece oyunlar değil Türk oyun sektörünü domine eden pek çok firma da fuara katıldı. Fuar ilk iki günüyle oyuncuların gözdesi oldu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bu sene ikincisi düzenlenen Gaming İstanbul ya da kısa adıyla GİST, oyuncuların ilgi odağı oldu. Öğrencilerin yarı yıl tatiline denk getirilen fuar Türk oyun sektörünün temsil noktası konumuna geldi. 2016 yılında  hafta sonu elde edilen ziyaretçi sayısına bu yıl ilk günden ulaşmayı başaran fuarda ilk gün büyük kuyruklar oluştu. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenen etkinlik süresinde miktarı ₺120.000’yi bulan ödüller veriliyor.

İstanbul’un merkezinde, Taksim’e yürüme mesafesinde olan İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlik için 14.000 merekare alan ayrılmış durumda. Onlarca farklı yerli ve yabancı firma 14.000 metrekarelik alanın tamamını doldurmuş durumda. Fuara katılan firmalar arasında Nvidia, Sony, Microsoft, Aral, Gamecell, Playstore, OverGame, ByNoGame, Bahçeşehir Üniversitesi ve No70 de bulunuyor. Büyük alanlara sahip olan firmalar tüm gün boyunca ödüllü turnuvalar, canlı yayınlar ve etkinlikler düzenlemekte. Büyük stantlara sahip olan firmaların yanında bağımsız oyun geliştiriciler de fuarda yer aldı. Fuarda 30 bağımsız geliştiriciye hiçbir ücret talep etmeden alan verildi. Stantlarını açan bağımsız geliştiriciler, geliştirdikleri oyunları hem yatırımcılara hem de oyunculara tanıtma fırsatı yakaladı.

Alan yerleşimi konusunda oldukça başarılı bulunan fuar, 4 metre stant aralıklarıyla da kalabalığa rağmen sıkışıklığı önlemeyi amaçlıyor.  Eğlence olarak tabir edilebilecek, etkinliklerin düzenlendiği bölümün hemen arkasında satışların yapıldığı bölüm yer alıyor. Satış bölümünün arkasında ise bağımsız geliştiricilerin oyunlarını sergiledikleri alan yer alırken, bağımsız geliştiricilerin arkasında da B2B bölümü bulunuyor. Bu bölümde yatırımcılar ve oyun sektörünün önemli isimleri çeşitli paneller ve toplantılar düzenliyor. Aynı zamanda profesyonellerin birlikte toplantı yapabilecekleri özel bölümler de bulunuyor.

Pazar akşamına kadar devam edecek olan Gaming İstanbul oyun fuarı kapılarını sabah 10’da açıyor. Fuara hafta sonu katılımın en üst düzeyde olması bekleniyor.

Facebook, 2 milyar kullanıcıya ulaşmanın planlarını yapıyor