Sosyal medyada çocukları kullananlar ceza alabilir

SosyaSosyal medya anksiyete ve depresyon yapıyorl medyada çocukları

Sosyal medyada çocukları kullanan kişilerin ceza alma ihtimali ortaya çıktı. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı açıklamalar yaptı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Sosyal medyada çocukları kullanmak büyük suç. İnternet ve akıllı telefon kullanımı arttıkça sosyal medyaya ilgi aynı oranda yükseliyor. Eskiden sosyal medya platformları daha çok arkadaşlık ve diğer konularda tercih ediliyordu. Şimdi ise işin rengi değişti. Hem gündelik hayat paylaşımları hem de çocuklarla ilgili bazı resim ve videolar platformlara yüklenebiliyor.

 Sosyal medyada çocukları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bazı ebeveynler çocuklarını sosyal medyadan para kazanmak için kullanıyor. Bu aileler ile ilgili hızlı bir şekilde işlem başlatıldığı ifade edildi. Sosyal medya çalışma grubu adı altında ekipler kuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilginç bir proje yürütüyor.

Sosyal medyada çocukları kullananlar yandı

Sosyal medya çalışma grubu adı verilen bu ekip çocukları üzerinden sosyal medya ile para kazanmak isteyen kişileri hedefliyor. Bu kişilerin tespit edilmesi için çalışan ekibin mesai saatleri oldukça uzun.

 Sosyal medyada çocukları

Çocukların para kazanmak için sosyal medya içeriklerine dahil edildiği tespit edilirse buna hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Ebeveynler ne yazık ki çocuklarını ticari ürün gibi pazarlamaya çalışıyor. Sırf çocukları için Instagram veya YouTube kanalı açan ebeveynler var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu ebeveynlerin farkındalık göstermesi gerektiğini düşünüyor.

Çocukların sosyal hayatı olumsuz etkilenebilir

Sosyal medya platformları ile birlikte çocukların sosyal hayatları olumsuz yönde etkilenebiliyor. Ebeveynler çocuklarını bu tür platformlarda kullanırken aslında suç işliyor.

Sosyal medya yasası Google ve Meta tarafından tepkiyle karşılandı

Hem okulda hem de arkadaş çevresinde bu çocukların zor durumda kalma ihtimali var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı buna müdahale etmek istiyor. Dijital platformlar için oluşturulan ekip bu alanda çalışmaya devam ediyor. Konuyla ilgili detaylar geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.