Zack Snyder’s Justice League çok beğenildi

justice league

2017’de vizyona giren Justice League filmini tekrardan yorumlayan Zack Snyder izleyenlerden tam puan aldı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Justice League’in çekimleri sırasında Zack Snyder’in kızı intihar edince, Snyder ister istemez projeyi başka bir isme devretmek zorunda kalmıştı. DC, ilk Avengers filminin yönetmeniyle anlaşınca ortaya Marvel kıvamında bir DC filmi çıktı.

Her ne kadar DC de Marvel gibi bir süper kahraman evrenine sahip olsa da arada keskin farklılıklar var. En büyük farklılık ise DC’nin Marvel’dan çok daha karanlık bir atmosfere sahip olması. Bu durumun filmlerin atmosferine de yansıması bekleniyor. Fakat 2017’de vizyona giren 2 saatlik Justice League’in atmosferi DC’ye hiç yakılmamıştı. Doğal olarak bu film başarılı da olamadı.

Zack Snyder’s Justice League çok beğenildi

Snyder kendisini toplayınca çıkartılan sahnelerin tekrardan filme ekleneceği Director’s Cut versiyonu yapmaya karar verdi. Fakat işin içerisinde HBO da girince filme ek sahnelerin de eklenmesi kararlaştırıldı.

Justice League filmine ilk bakış: Zack Snyder, Jared Leto’nun Joker'ini tanıtıyor

Sonuçta ortaya 4 bölüm halinde yayınlanacak 4 saatlik bir yapım çıktı. Film HBO Max’tan önce internete sızdırılınca pek çok kişi Snyder’in kaleminden çıkma Justice League’i soluksuz bir şekilde izledi.

Peki şimdi gelelim asıl soruya. Film beğenildi mi? Genel olarak film için yapılan eleştirilerin olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de 2017 ile vizyona giren filmle Snyder imzası taşıyan yapım arasında dağlar kadar fark var. Hatta iki filmin aynı film olduğunu söylemek bile çok zor.

Öyle ki filmin hikayesi bile temelde değişmiş durumda. Asıl üzücü olan şey ise bu yapımın devamının gelmeyecek olması.

The Falcon and the Winter Soldier için ilk bölüm yayınlandı