Yeni koronavirüs risk haritası ürküttü!

koronavirüs ikinci dalga

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yeni koronavirüs risk haritasını paylaştı. Yeni koronavirüs risk haritası ciddi anlamda ürkütücü bir tabloya sahip. İşte detaylar.

Bilindiği üzere 1 Mart itibariyle kademeli normalleşme anlamında ilk adımlar atılmaya başlandı. Kademeli normalleşme ile illere özel risk haritası çıkarılarak, kısıtlamaların bu yönde alınacağı belirtildi.

Harita 4 farklı renge ayrılarak, şehirlerin aldığı renge göre kısıtlama uygulanacağı açıklandı. İstanbul ilk etapta 100.000’de 75 civarında vaka sayısına sahipti ve turuncu renkteydi. Fakat geçtiğimiz gün açıklanan yeni risk haritasına göre İstanbul’daki vaka oranı 100.000’de 250’nin üzerine çıktı.

Yeni koronavirüs risk haritası ürküttü!

Samsun’da ise vaka sayısı yüzbinde 500’ün üzerine çıkarak rekor seviyeye geldi. Şimdi önümüzdeki hafta risk haritasında hangi şehrin, hangi renge bürüneceği merakla bekleniyor. Görünen o ki kısıtlamalar geri gelebilir.

Özellikle İstanbul’un kırmızıya bürünmesine kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz. Eğer İstanbul’un rengi kırmızı olursa şehirdeki restoranlar tekrardan kapanacak. Ayrıca Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı da tekrardan geri gelebilir.

Elbette bunu zaman gösterecek. Zira geçtiğimiz hafta toplanan kabineden ilk olarak alınan tedbirlerin aynen uygulanması kararı çıkmıştı. Bakalım önümüzdeki hafta bu kararda bir değişiklik yaşanacak mı? Merakla bekliyoruz.

20 Mart vaka sayısı açıklandı! Artış sürüyor!