iQOO Z9s ve Z9s Pro Hakkında Yeni Detaylar Paylaşıldı

iQOO Z9s

21 Ağustos’ta resmi olarak tanıtılacak olan iQOO Z9s ve Z9s Pro’nun teknik özellikleri hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, önümüzdeki günlerde Z9 serisine iki yeni model daha ekleyecek. Son günlerde adlarını sık sık duyduğumuz iQOO Z9s ve Z9s Pro, 21 Ağustos’ta Hindistan’da resmi olarak tanıtılacak.

Z9s serisinin üyeleri henüz resmi olarak tanıtılmamış olsa da şimdiden bu telefonların teknik özellikleri ortaya çıkmış durumda. Hatırlarsanız iki gün önce iQOO’nun resmi sitesinde bu iki telefonun sayfaları yayına alınmış, bu sayede telefonların teknik özellikleri ortaya çıkmıştı. Dün bu sayfalar yeni bilgilerle güncellendi. Böylece telefonların özelliklerine dair geri kalan detaylar da ortaya çıkmış oldu.

iQOO Z9s

iQOO Z9s Pro, daha önce gelen sızıntılarda da söylendiği gibi Snapdragon 7 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Standart modelin yonga seti ise Dimensity 7300 olacak. Her iki modelde de bu yonga setlerine 12 GB RAM eşlik edecek.

Her iki telefonun da ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX882 olacak. OIS destekli bu kamera, 4K video kaydedebilecek. Öte yandan telefonda AI Erase ve AI Photo Enhance gibi yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme özellikleri de bulunacak. Pro modelinde bu ana lense 8 megapiksellik geniş açılı bir lens eşlik edecek.

iqoo z9s pro 2

iQOO Z9s, 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Daha önce gelen sızıntılarda telefonun bataryasının 5000 mAh olacağı söyleniyordu. Ancak iQOO’nun sitesinde paylaşılan yeni detaylar, Pro modeli gibi standart modelin de 5500 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağını gösteriyor.

iQOO, her iki telefonun da 300 dolar altı bir fiyata satışa çıkacağını açıklamıştı. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler, standart modelin 240 dolara, Pro modelinin ise 299 dolara satılacağını gösteriyor.

Pixel 9 Türkiye’de Satışa Çıkacak Mı? İşte Cevabı!