iQOO Z8x hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

iQOO Z8x

Bu hafta piyasaya sürülecek olan iQOO Z8x’in teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Telefon, Snapdragon 6 Gen 1’den güç alacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hatırlarsanız şirket, iQOO Z7 serisinin ilk üyelerini mart ayında piyasaya sürmüştü. Bir yandan bu serinin yeni üyelerini çıkarmaya hazırlanan iQOO, bir yandan da Z8 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yarın resmi olarak tanıtılacak olan iQOO Z8 serisinin önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi bekleniyor.

vivo’nun iQOO Z8 serisini resmi olarak tanıtacağı etkinliğe saatler kala, bu serinin düşük maliyetli modeli olan iQOO Z8x’in teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. vivo tarafından yayınlanan görseller, telefonun Snapdragon 6 Gen 1 yonga setinden güç alacağını doğruladı. Öte yandan telefonun 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı da kesinleşmiş oldu.

iQOO Z8x her ne kadar Z8 serisinin düşük maliyetli versiyonu olsa da batarya konusunda standart modeli bile kıskandıracak bir kapasiteye sahip. Çünkü standart modelin daha küçük bir bataryaya sahip olması bekleniyor. Ancak iQOO Z8, Dimensity 8200 yonga setiyle Z8x’den çok daha yüksek bir performans sunacak.

iQOO Z8 ile Z8x arasındaki diğer önemli farkların kamera tarafında ve şarj hızında karşımıza çıkması bekleniyor. Ancak iQOO Z8x’in şarj hızının en düşük 80 W olması bekleniyor. Çünkü telefonun öncülü olan iQOO Z7x’in şarj hızı 80 W’tı.

iQOO Z8x iQOO Z8x 2

ASUS telefon işinden çıkabilir