iQOO Z6 ve Z6x bir kez daha görüldü

iQOO Z6

iQOO’nun bu hafta Çin’de düzenleyeceği etkinlikle resmen tanıtacağı yeni akıllı telefonları iQOO Z6 ve Z6x bir kez daha görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO 10 serisi telefonlarını geçtiğimiz ay resmi olarak tanıtan Çinli telefon üreticisi, bu kez de iQOO Z serisinin yeni üyelerini tanıtmaya hazırlanıyor. iQOO Z6 ve Z6x bu hafta Çin’de resmi olarak tanıtılacak. Kısa süre sonra da piyasaya sürülecek.

iQOO’nun yeni telefonlarını resmi olarak tanıtması beklenirken sızan bilgiler sayesinde her iki telefonun da teknik özellikleri büyük ölçüde netlik kazanmış oldu.

iQOO Z6, Snapdragon 778G+ yonga setinden güç alıyor. Z6x’in yonga seti hakkında net bir bilgi bulunmasa da onun da Snapdragon 778G+ kullanacağı tahmin ediliyor.

Z6, 6.64 inçlik LCD bir ekrana sahip. Ekranın çözünürlüğü 1080p, yenilenme hızı ise 120 Hz. 8 GB RAM’e sahip telefonun dahili depolama alanı 128 GB. Ancak telefonun 256 GB depolama alanına sahip bir versiyonu da satışa sunulabilir.

Telefonun arka yüzündeki üçlü arka kameranın ana lensi 64 megapiksel. Ona 2 megapiksellik iki lens eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 8 megapiksel. 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonda 80W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Çok yakında satışa sunulacak olan telefonun yaklaşık 300 dolarlık bir fiyatla raflardaki yerini alması bekleniyor.

iQOO Z6x hakkında bilinenler daha kısıtlı ancak geçtiğimiz günlerde gelen bilgiler Z6x’in 6000 mAh’lık daha büyük bir bataryaya sahip olacağını gösteriyor. Oysa Z6x aslında iki model arasındaki daha düşük fiyatlı model. Telefonun yaklaşık 250 dolara satışa sunulması bekleniyor.

iQOO Z6 2

The Rings of Power dizisinden yeni fragman