iQOO 13’ün Batarya Özellikleri Netlik Kazandı

IQOO 13

vivo, 30 Ekim’de resmi olarak tanıtacağı iQOO 13’ün batarya özelliklerini paylaştı. iQOO’nun yeni telefonu etkileyici bir bataryayla geliyor.

vivo’nun alt markası olan iQOO, yeni amiral gemisi akıllı telefonunu bu ayın sonunda piyasaya sürecek. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme gelen iQOO 13, 30 Ekim’de resmi olarak tanıtılacak. iQOO’nun yeni amiral gemisi modelinin lansmanına daha iki gün olsa da vivo şimdiden bu telefonun belli başlı özelliklerini paylaşmaya baladı. Şirket son olarak da telefonun batarya özelliklerini ortaya çıkaran bir tanıtım afişi paylaştı. iQOO 13, oldukça etkileyici bir bataryayla geliyor.

iQOO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu, daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi 6150 mAh olacak. Bu bataryada hem 120 W hızlı şarj özelliği hem de 50 W kablosuz şarj özelliği bulunacak. iQOO 13’ün bataryası öncülüne göre yüzde 23 daha büyük olacak ama bu durum telefonun kalınlığına yansımayacak. Telefonun kalınlığı 7.99 mm olacak.

iQOO 13 1

iQOO 13, Qualcomm’un geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite (Snapdragon 8 Gen 4)’ten güç alacak. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 16 GB LPDDR5x RAM ile  1 TB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik edecek.

iQOO’nun yeni amiral gemisi, metal bir gövdeye sahip. Ancak telefonun ön ve arka paneli cam olacak. iQOO 13’ün ekranı BOE tarafından üretildi. BOE’nin ürettiği bu LTPO ekran, 2K çözünürlükte olacak. 6.82 inçlik bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz olacak.

Daha önce gelen bilgilere göre telefonun arka kamerası 50 megapiksellik üç lense sahip olacak. 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Hatırlarsanız iQOO 12’de 64 megapiksellik bir telefoto kamera vardı. Yani telefoto kamera 64 megapikselden 50 megapiksele düşüyor. Ancak 50 megapiksellik bu lensin aslında daha gelişmiş bir sensör kullanacağı söyleniyor.

Oppo Find X8 ve X8 Pro Resmen Tanıtıldı