iQOO 13’ün Çıkış Tarihi Resmen Açıklandı

IQOO 13

vivo, merakla beklenen iQOO 13’ün lansman tarihini resmi olarak açıkladı; Bu duyuru sırasında telefonun yeni görsellerini de paylaştı.

vivo’nun alt markası olan iQOO, yeni amiral gemisi akıllı telefonunu bu ayın sonunda piyasaya sürecek. Bir süredir gündemde olan bu haber, bugün doğrudan vivo tarafından duyuruldu. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan vivo, iQOO 13 serisinin 30 Ekim’de resmi olarak tanıtılacağını duyurdu. iQOO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu, Qualcomm’un bu hafta tanıttığı yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite (Snapdragon 8 Gen 4)’ten güç alacak.

vivo, bu duyuruyla birlikte telefonun yeni görsellerini de paylaştı. vivo tarafından paylaşılan bu görseller, iQOO 13’ün arka panel tasarımını gözler önüne seriyor. Bu görsellerde özellikle telefonun arka kamera tasarımı dikkat çekiyor.

iqoo 13 2 1

iQOO 13, yukarıda da belirttiğimiz gibi Snapdragon 8 Elite, ya da daha önce kullanılan adıyla Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak. Telefonun batarya kapasitesi 6150 mAh olacak. Bu bataryada hem 120 W hızlı şarj özelliği hem de 50 W kablosuz şarj özelliği bulunacak.

iQOO’nun yeni amiral gemisi, metal bir gövdeye sahip. Ancak telefonun ön ve arka paneli cam olacak. iQOO 13’ün ekranı BOE tarafından üretildi. BOE’nin ürettiği bu LTPO ekran, 2K çözünürlükte olacak. 6.82 inçlik bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz olacak.

Daha önce gelen bilgilere göre telefonun arka kamerası 50 megapiksellik üç lense sahip olacak. 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Hatırlarsanız iQOO 12’de 64 megapiksellik bir telefoto kamera vardı. Yani telefoto kamera 64 megapikselden 50 megapiksele düşüyor. Ancak 50 megapiksellik bu lensin aslında daha gelişmiş bir sensör kullanacağı söyleniyor.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor