iQOO Neo 7’nin çıkış tarihi belli oldu

iQOO Neo 7

Geçtiğimiz günlerde Geekbench performans testinde görülen iQOO Neo 7’nin çıkış tarihi belli oldu.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO 10 serisi telefonlarını temmuz ayında kullanıcılarla buluşturan Çinli telefon üreticisi, yıl bitmeden farklı modelleri de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Çinli telefon üreticisinin çok yakında piyasaya sürmeye hazırlandığı bu telefonlardan biri de iQOO Neo 7. Hatırlarsanız Neo 7 geçtiğimiz günlerde Geekbench performans testinde görülmüş, bu sayede telefonun teknik özellikleri büyük ölçüde ortaya çıkmıştı. Ayrıca Geekbench performans testinde görülmesi, telefonun çok yakında çıkacağı şeklinde yorumlanmıştı. Nitekim öyle de oldu. iQOO, Neo 7’nin çıkış tarihini açıkladı.

Telefon, 20 Ekim’de Çin’de düzenlenecek özel etkinlikte resmi olarak tanıtılacak. Kısa süre sonra da raflardaki yerini alacak.

iqoo neo 7

iQOO Neo 7, MediaTek’in Dimensity 9000+ yonga setinden güç alıyor. Telefonun Geekbench performans testine sokulan versiyonu 12 GB RAM’e sahip. Ancak Neo 7’nin daha düşük RAM kapasitesine sahip versiyonları da satışa sunulabilir. Bildiğiniz gibi genelde telefonlar iki ya da üç RAM seçeneğiyle satışa sunuluyor ve RAM kapasitelerine göre farklı fiyatlara satılıyor.

5000 mAh’lık bir bataryayla gelen telefonun en dikkat çekici özelliklerinden biri 120 W’lık hızlı şarj özelliği. Kutudan Android 13 işletim sistemiyle çıkan telefon, 6.78 inçlik bir AMOLED ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz.

Telefonun arka kamerasındaki ana lensin 50 megapiksel olduğu söyleniyor. Ancak kameranın diğer özellikleri hakkında şimdilik herhangi bir detay paylaşılmadı.

Bir milyondan fazla kredi kartının bilgileri internete sızdırıldı