iQOO 13’ün Özellikleri Netlik Kazanıyor

iQOO 13 2

Bu yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen iQOO 13 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Telefonun pek çok özelliği netlik kazandı.

vivo’nun alt markası olan iQOO, özellikle son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir aktör haline geldi. Her yıl dikkat çekici telefonlar çıkararak kullanıcı kitlesini genişleten şirket, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Neo serisine yeni bir model daha ekleyen şirket, şimdi de iQOO 13 serisi üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Gelen son haberler, telefonun kasım ayında piyasaya sürüleceğine işaret ediyor. iQOO 13’ün çıkışından daha üç-dört ay uzakta olsak da daha şimdiden telefona dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde gelen sızıntılar sayesinde ilk detaylarını öğrenme şansı yakaladığımız telefon, bugün yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Bu son sızıntıyla birlikte telefonun belli başlı teknik özellikleri netlik kazanmış oldu.

iQOO 13

Digital Chat Station tarafından paylaşılan yeni bilgiler, telefonun Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacağını doğruluyor. Telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada hem 100 W hızlı şarj özelliği hem de 50 W kablosuz şarj özelliği bulunacak.

Telefon metal bir gövdeye sahip olacak. Telefonun ön ve arka paneli ise cam olacak. Telefonda 2K çözünürlükte AMOLED bir ekran olacağı, bu ekranın altında ise parmak izi sensörü yer alacağı söyleniyor.

Telefonun arka kamerası, 50 megapiksellik üç lensten oluşacak. 50 megapiksellik ana kameraya 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek.

Samsung Galaxy S25 Tek Bir Yonga Setiyle Çıkabilir