iPhone’nun Popülerliği Azalıyor, Apple Ne Yapacak?

colorware iphone 5

Geçtiğimiz dönemde Apple’ın yeni ürün tanıtımları her zaman o ayın trendini belirlemiştir. Hatta rakip firmalar mümkünse Apple ile aynı dönemde tanıtım yapmaz. BU sayede Apple’ın gölgesinde kalmaktan kurtulur.

Fakat Apple’ın iPhone 5S ve iPhone 5C tanıtımı internet üzerindeki aramalara baktığımızda iPhone 5’in gerisinde kalmış gibi gözüküyor. 2012 yılın Eylül ayında tanıtılan iPhone 5S yeni bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkmış ve kıs zamanda yüksek satı rakamlarına ulaşmıştı. Apple bu yıl yaptığı tanıtım ile birlikte iki farklı akıllı telefonunu tanıttı. Birisi iPhone 5 ile aynı tasarıma sahip sadece performans açısından geliştirilmiş iPhone 5S ve diğeri plastik malzemeyle tasarlanmış dış tasarımı ve renkli görüntüsüyle iPhone 5C. Bu iki yeni akıllı telefon her ne kadar Apple’ın yeni ürünleri olsa da popülerlik açısından iPhone 5’in gerisinde kaldı.iphne5s001

Google’ın arama rakamlarına göre iPhone kelimesinin aranması Eylül 2012’de yapılan aramaların Eylül 2013 ayının başındakine göre daha yüksek olduğu gözüküyor. İnternet kullanım ve akılı telefon yaygınlık oranın her geçen gün arttığı günümüzde bu tarz bir düşüş yaşanması ilginç. Türkiye ve Amerika’daki arama rakamları bunu doğrular nitelikte. Arama rakamlarına sizin için hazırladığımız görsellerden ulaşabilirsiniz.

iphne5s002

Hal böyle olunca Apple’ın her geçen gün satışları artan akıllı telefon piyasasında gerileyebileceği akla geliyor. Son olarak satış rekorları kıran ve en çok satan iPhone olma özelliğini koruyan iPhone 5’i bakalım iPhone 5S veya iPhone 5C geçebilecek mi? Bunun arama kriterlerine göre zor olduğu gözükse de Apple bunu başarabilecek bir firma. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

amerika_iPhone 5

 

iphone 5s