iPhone 5S’in Dağıtım Planı iPhone 5’ten Kat Kat İyi

iphone 5s features 20130910 manset

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı akıllı telefonu iPhone 5S geçtiğimiz yıl aynı ay içerisinde tanıtılan küçük kardeş iPhone 5’ten daha hızlı çıktı. 

Ekim başındaki rakamlara bakarsak Apple yaklaşık 60 mağazada iPhone 5S satışına başlamış durumda. Bunlara birde mobil servis sağlayıcılar eklenince mağaza sayısı 1000’lerin üzerine çıkıyor. Apple bu dağıtım ağını iPhone 5’te bu yıl yaptığı gibi kullanamamıştı. Firmanın bu yıl iki akıllı telefon tanıtmasına rağmen iPhone 5S’in satışları iPhone 5’e göre daha iyi. Bunu iPhone 5S’in serinin en yüksek performansa sahip akıllı telefonu olmasına bağlayan analistler Apple’in iPhone 5S’e yeni özellikler getirerek kullanıcıları heveslendirdiği görüşünde birleşiyor. Eskiye baktığımızda iPhone 4 ile iPhone 4S arasında performans artışı dışında herhangi bir değişiklik yoktu. iPhone 5S’te ise performans artışının yanı sıra parmak izi okuyucu gibi yeni özellikler ekledi. Her ne kadar bu özellik teknoloji eksperleri tarafından beğenilmese de kullanıcılar için bir yenilik ve denemeye değer gözüküyor. iphone-5s-features-20130910

Analistlerin rakamlarına baktığımızda ise Apple’ın bu yılsonunda yeni bir satış rekoru kırması bekleniyor. iPhone 5C ile iPhone 5S’in 2013 performansı olarak toplamda 53 milyon satış yapması bekleniyor. Geçtiğimiz günlere bakarsak iPhone 5S ve iPhone 5C satışa ilk çıktığı hafta yaklaşık 9 milyon adet satış ile yeni bir rekora imza atmıştı. Amerika’da 640 dolar fiyatla kontratsız satışa sunulan yeni iPhone 5S vergiler dahil yaklaşık 700 dolardan alıcı buluyor.