Apple ‘ın Online Store ’ları Neden Kapatıldı?

iphone 5s 5c manset1

Apple’ın yüksek bir gelir elde ettiği online store’lar geçtiğimiz akşam habersiz bir şekilde kapatıldı. Fakat bu kapamanın sebebi kısa sürede ortaya çıktı. 

Bildiğiniz gibi Apple Eylül ayı içerisinde yeni akıllı telefonları iPhone 5S ve iPhone 5C modellerini tanıtmıştı. Bu yeni model akıllı telefonların tanıtımının ardından il grup olarak adlandırılan Amerika başta olmak üzere ülkelerde iPhone 5S ve iPhone 5C satışına başlandı. Sıra geldi 2. Grup ülkelerinin satışına. Apple geçtiğimiz akşam yaklaşık 35 ülkede operasyon için düğmeye bastı ve online satış yaptığı bu 35 ülke arasındaki sitelerini kapadı. iPhone 5S ve iPhone 5C için özel olarak hazırlanan siteler şimdilerde yavaş yavaş online oluyor. İlk olarak Yeni Zelanda’nın Apple sitesi yerel saate göre 10:30 gibi kullanıcılıların beğenisine sunuldu. Apple’ın bugün itibariyle satışa başladığı 35 ülke listesi aşağıdaki gibi. Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, French West Indies, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macau, Malta, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Reunion Island, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan ve Thailand.iphone_5s_5cTürkiye 3. Grupta

Ne yazık ki Türkiye Apple’ın 2. Grupta yer alan ülkelerin arasında yok. iPhone 5S ve iPhone 5C Türkiye’de resmi olarak 1 Kasım itibariyle satışa sunulacak. 1 Kasım’da Apple’ın yeni akıllı telefonlarını satışa sunacağı diğer ülkeler ise: Albania, Armenia, Bahrain, Colombia, El Salvador, Guam, Guatemala, India, Macedonia, Malaysia, Mexico, Moldova, Montenegro, Saudi Arabia, United Arab Emirates.

1 Kasım itibariyle Apple 60 ülkenin üzerinde iPhone 5S ve iPhone 5C akıllı telefonlarını satıyor olacak. Apple’ın hedefi ise yılsonuna kadar 100 ülkenin üzerine çıkmak.