iPhone XS ile çekilen film aslında iPhone ile çekilmemiş

iPhone Xs

Apple’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı ve iPhone XS ile çekildiğini iddia ettiği kısa film aslında tam olarak iPhone ile çekilmemiş. İşte detaylar.

Apple’ın akıllı telefonlarını tasarlarken en çok üzerinde durduğu noktalardan birisi de kamera. Özellikle son yıllarda TV ekranlarında da dönen iPhone reklamlarında kamera özelliğinin ön plana çıkarıldığını görüyoruz.

Öncelikle şunu kabul etmemiz gerekiyor. Apple kamera konusunda hayli başarılı işler çıkarıyor. Bugün iPhone XS ya da XS Max’ta yer alan kameranın, son derece iyi çekimler yaptığını biliyoruz.

Ortamlarda iPhone XS ile çekildi dersin kim bilecek?

Fakat Apple bu durumu bazen çok fazla abartabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Cupertino merkezli şirket, resmi YouTube hesabı üzerinden Chinese New Year – The Bucket isimli kısa bir filmi takipçileriyle paylaştı.

Videonun hemen altında da filmin Jia Zhangke tarafından iPhone XS ile çekildiği belirtilmişti. Doğal olarak böyle bir filmin sadece bir telefon ile çekilmesi, izleyenleri hayli etkiledi. Apple her ne kadar videoda yardımcı programlar ve donanımlar kullanıldığını belirtse de bu “yardımcı program ve donanımlar” konusunda net bir açıklama yapılmamıştı.

Apple rakipleri karşısında ezilmeye devam ediyor

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir habere göre Apple filmin çekimi sırasında aşağıdaki merceklerden yararlanmış.

iphone

Evet bu mercek normal bir telefonu bile profesyonel makinaya çevirebilme yeteneğine sahip. Netleme, odaklama, ışık yansımaları kısacası tüm unsurları yapan aslında iPhone XS değil bu lensler diyebiliriz.

Apple’ın bu video ile kullanıcıları açık bir şekilde yanılttığı inkar edilemez. Yani yarın bir gün iPhone XS aldığınızda böyle bir merceğe sahip değilseniz, aşağıdaki video kadar muazzam çekimler yapmayı da beklemeyin.