iPhone 11 kaç kameraya sahip olacak? İşte yanıtı

iphone 11

Apple’ın bu yılın sonlarına doğru satışa sunmayı planladığı yeni iPhone modeli kaç ana kameraya sahip olacak? İşte iPhone 11 hakkındaki son detaylar.

Son dönemde satışa sunulan üst segment modellerde 3 ve üzeri sayıda kamera görmeye alıştık. Örneğin geçtiğimiz ay duyurulan Xperia 1, Galaxy S10 ve LG G8 gibi modellerde de 3’lü ana kamera modülü mevcuttu. Nitekim bu trend önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor.

Huawei’nin geçtiğimiz yılın başlarında satışa sunduğu Huawei P20 Pro modeliyle trend olan üçlü ana kamera modülü, 2019’da iyice yaygınlaşacak diyebiliriz. Nitekim bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacak olan iPhone 11 modellerinde de 3 ana kameranın bulunacağı belirtiliyor.

iPhone 11’de 3 ana kamera bulunacak

Apple’ın Çin’deki tedarikçilerinden sızdırılan bilgilere göre, yeni nesil iPhone modelleri 3 ana kamera ile satışa sunulacak.

iPhone XS ve XS Max’ın devamı niteliğindeki iki modelde 3 ana kamera, XR’ın halefinde ise çift ana kamera modülünün yer alacağı belirtiliyor.

Zaten rakipleri 3 – 4 hatta 5 ana kamera ile gövde gösterisi yaparken, Apple’ın çift ana kamerada ısrarcı olması büyük bir hata olurdu. Dolayısıyla 3 ana kamera modülüne geçmek, doğru bir karar.

Öte yandan şunu da dip not olarak hatırlatalım. 25 Mart’ta Apple özel bir etkinlik düzenleyecek. Düzenlenecek olan bu etkinlik sonrası, ülkemizdeki iPhone fiyatlarının düşürülmesi bekleniyor.

Samsung tam ekranlı telefon yapacak