OnePlus 6T batarya sorunuyla boğuşuyor

oneplus 6t

OnePlus’ın geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunduğu amiral gemisi modeli 6T batarya problemiyle karşı karşıya. İşte OnePlus 6T hakkındaki son detaylar.

Yıllar içerisinde akıllı telefon sektöründe önemli gelişmeler oldu. Bugün satışa sunulan son model bir amiral gemisi ile 5 sene önce kullanıma sunulan model arasında dağlar kadar fark var. Lakin söz konusu batarya olduğunda bu farkın o kadar da büyük olmadığını görüyoruz. Çünkü aradan yıllar geçmesine karşın batarya tarafında önemli adımlar atılamadı.

Batarya tarafında istenilen düzeye ulaşılamayınca, üreticiler de hızlı şarj teknolojilerine yöneldiler. Örneğin geçtiğimiz yılın sonlarına doğru satışa sunulan OnePlus 6T sadece yarım saatlik şarj ile tüm günü çıkartabiliyor. En azından üreticinin iddiası bu yönde. Çünkü son dönemde kullanıcılar OnePlus 6T’nin şarjının hızlı bir şekilde tükendiğini iddia ediyorlar.

OnePlus 6T şarj sorunu can sıkıyor

Bahse konu sorun tüm 6T modellerini kapsamıyor. Fakat Reddit üzerinde bu sorundan şikayetçi olanların sayısı hayli fazla. İşin garip yanı ise telefonun fabrika ayarlarına döndüğünde şarj sorununun da ortadan kayboluyor olması.

Bu durum OnePlus6T’nin yazılım kökenli bir problemle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Muhtemelen Çinli üretici bu sorunu çözmek için önümüzdeki günlerde bir güncelleme yayınlayacaktır. Fakat güncelleme yayınlanana kadar bu sorunu yaşayanların tek çaresi, telefonu fabrika ayarlarına döndürmek.

Bu arada dip not olarak belirtelim. OnePlus 6T ülkemizde internet üzerinden 3700TL civarında fiyatlardan satılmakta.