iPhone USB Type-C kullanacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı!

iPhone USB Type C

Apple iPhone’lar üzerinde radikal bir karar alacak gibi gözüküyor. Peki Apple yeni iPhone USB Type-C bağlantısı konusunda neler yapacak.  

Çıkan haberlere bakılırsa Apple yeni yeni ürünleri için iPhone USB Type-C bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Hali hazırda Apple iPhone ve iPad modelleri üzerinde cihazların bataryasını doldurmak için Lightning adını verdiği bağlantıyı kullanıyor.

Ortaya çıkan haberlere bakılırsa firmanın yakın gelecekte bu bağlantıya elveda diyebileceği öngörülüyor. Peki Apple yeni model mobil cihazları üzerinde Lightning bağlantısından vazgeçerse ne kullanacak?

Apple’ın ilk düşüncesi kablosuz şarj teknolojisi. Bu konuda ARGE çalışmaları yürüten firma geçtiğimiz yıl iPhone modelleri için bir teknoloji geliştirmiş ve adını da AirPower koymuştu.

Yeni iPhone işlemcisi ile devrim yaratacak!

Bu teknolojinin günlük hayattaki kullanımını yetersiz bulan firma hali hazırda bu konudaki yatırımlarına devam etse de yeni modeller üzerinde kablosuz şarjın yanı sıra fiziksel bağlantıyı da kullanmayı düşünüyor.

iPhone USB Type-C bağlantısını kullanacak mı?

Lightning bağlantısı şarj ve veri transferi konusunda gelişen teknolojiye ayak uyduramıyor ve Apple’da bu teknolojiyi geliştirme konusunda yavaş kalmış durumda. Geçtiğimiz dönemde aynı sorunları MacBook modellerinde de yaşayan firma, çözümü şarj için USB Type-C portuna geçiş yapmakta bulmuştu.

iPhone USB

Bu örnek firmanın mobil cihaz modellerinde de USB Type-C kullanmaya başlayacağına ya da başka bir şey deneyeceğine işaret olarak kabul ediliyor.