Apple iPhone 13 tasarımı çentik düşmanı olabilir

iPhone 12 Pro

Apple iPhone 13 tasarımı ile ilgili çok fazla iddia ortaya atılıyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise çentik detaylarıydı. İşte konuyla alakalı merak edilen ayrıntılar.

Birçok kişinin uzun süredir beklediği Apple iPhone 13 tasarımı sonunda ortaya çıkmaya başlıyor. Fakat ortaya o kadar çok prototip çıktı ki açıkçası hangisinin doğru olduğuna karar vermek giderek zorlaşıyor. Fakat son iddialar sağlam kaynaklardan geliyor. Buna göre ekran çentiği veya delik istemeyen Apple yeni bir tasarıma yönelecek.

Ortaya çıkan yeni detaylara göre Eylül ayından önce bu cihazın lansmanı yapılmayacak. Hatta belki de 2021 yılının Eylül ayı sonrasına da sarkabilir. Fakat 2022 yılına sarkması ihtimalleri biraz zorlamak olur.

iPhone 13 tasarımında çentik istenmiyor

Sağlam kaynaklardan gelen bazı detaylara göre bu yeni akıllı telefon modelinde çentik veya delik yerine kalın çerçeve tercih edilecek. Böylece çentiğin yeri bununla doldurulacak. Firma uzun bir süredir çentikleri istemiyordu.

Apple iPhone 13 tasarımı
Neredeyse her yıl yeni iPhone cihazlarında çentik olmayacağı ile ilgili iddialar ortaya atılıyor. Bunların önemli bir bölümü doğru değil. iPhone X ile birlikte tanıştığımız çentik özelliği bir türlü Apple cihazlarından atılamıyor. Ancak bu seferki modelde çentiklere veda edilme ihtimali son derece yüksek.

Tüm bunlara ek olarak bir iddia daha ortalıkta dolaşıyor. Bazıları firmanın çentik tercih etse bile buraya LİDAR sensör yerleştireceğini ifade ediyor. Ayrıca rakiplerinin kullandığı kamera özelliklerini çok yüksek bir ihtimalle kendi cihazlarında tercih edecek. Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi markaların akıllı telefonları şirkete bazı fikirler verebilir.

iPhone 13 ekran altı parmak izi okuyucusuyla gelebilir

Peki siz yeni iPhone cihazlarında ne tür bir tasarım bekliyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.