Apple’dan ilginç iPhone 7 patenti!

iphone 7 patenti

İlginç bir patent görseli ortaya çıktı. Apple’a ait olduğu iddia edilen patent şablonunda bir iPhone modelinin çizimi yer alıyor. Kıvrımlı ekranlı yeni patent görseline ilişkin detaylar haberimizde. iPhone 7’nin ekranı böyle mi olacak?

iphone-7-patenti

Akıllı telefon piyasasında aşılmaz bir tabu olarak görülen kıvrımlı ekranlar Samsung ve LG tarafından defalarca denendi ve modeller satışa çıktı. Kullanışlılık konusunda istenilen ilgiyi görmeyen kıvrımlı ekranlara bir de Apple yorumu gelecek gibi duruyor. Basına sızan bir patent görseliyle Apple’ın sıradaki iPhone modeli için böyle bir başvuru yaptığı iddia ediliyor. Söz konusu şablonu yukarıda görebiliyorsunuz.

2013 yılına dönecek olursak, Apple’ın yukarıdakine benzer bir patent başvurusunu yaptığını hatırlıyoruz. Ancak şimdiye kadar Apple tarafından kıvrımlı ekrana sahip bir model çıkmadı. İddialar iPhone 7 modelinin bu şekilde olacağı yönünde. Ancak bu, bildiğimiz kıvrımlı ekranlara benzemeyecek. İddiaya göre Apple’ın yaptığı başvuruda cihazın ekranının köşeleri bile ekrandan ibaret olacak. Yani cihaza karşısından baktığımızda herhangi bir çerçeve çizgisi görmeyeceğiz.

Bu yeni şablonda şöyle bir örnek verilmiş, örneğin bir video açtığımızda bu video ekranın bir köşesinden açılacak ve kıvrımlar cihazın arkasına kadar uzandığı için video telefonun arkasından geliyormuş gibi efekte sahip olacak. Bu yeni tasarımın iPhone 7 modelinde kullanılacağı iddia ediliyor. Daha önce iPhone 7 modeli için su geçirmezlik özelliği iddiasını da gündeme taşımıştık.

Tim Cook açıkladı! OS X ve iOS birleşecek mi?