iPhone SE 4’ün Tasarımı iPhone 14’e Benziyor

123 2

Apple ve yeni iPhone’larla ilgili söylentiler arka arkaya geldi. Daha önceden gündeme gelen iPhone SE 4 tasarım iddiası bir kere daha doğrulandı.

Analist Ming-Chi Kuo, iPhone SE 4‘ün standart iPhone 14’e benzeyeceğini ileri sürmüştü. Çin’den gelen ve endüstri kaynaklarına dayandırılan yeni rapor Kuo’nun dediklerini onayladı. Kaynaklar iPhone SE 4’ün iPhone 14’ün tasarımını temel alacağı vurguladı. Ancak raporda tasarım dışında telefonun özellikleri ve diğer ayrıntılar hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

iPhone SE 4 ne zaman çıkacak? Weibo’daki söylentiye göre yeni nesil iPhone SE 2025’te piyasaya sürülecek. Aralıkta çıkan bir söylentide Apple’ın 4. nesil iPhone SE için acele etmediği ve telefonun 2025’te satışa sunulacağı ileri sürülmüştü. Mark Gurman ve Ming Chi Kuo gibi tanıdık isimler de iPhone SE 4’ün gelecek seneye ertelendiğini açıklamıştı.

iphone se 4

Ghost kod adıyla bilinen yeni iPhone SE’de iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Bununla birlikte telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil. Apple özel tasarım modemini rafa kaldırdı. Yeni iPhone SE’de Qualcomm’un modemi kullanılacak görünüyor.

Uygun fiyat politikası ile satış yapan Vivo, Realme, redmi ve infinix bune nasıl bir cevapları olacağı merak konusu.

iPhone 16 Pro’larda Qualcomm’un Yeni Modem Çipi Kullanılacak