iPhone 17 Slim’in Özelliklerini Açıkladı

iphone 17

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo son günlerde ismi sıklıkla anılan iPhone 17 Slim’in özelliklerini açıkladı. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Ming-Chi Kuo, iPhone 17 Slim‘in 6.6 inç ekrana, mevcut boyutta Dynamic Island’a, A19 Pro yerine standart A19 yongasetine, tek arka kameraya ve Apple tasarımı 5G modem çipine sahip olmasını bekliyor. Kuo ayrıca telefonda iPhone 15 Pro’larda kullanılan titanyumdan daha düşük yüzdeye sahip titanyum-alüminyum çerçeve olacağını da söyledi.

Analist iPhone 17 Slim’in, iPhone 17 Plus olmayacağını ve yerine geçmeyeceğini vurguladı. Bununla birlikte ultra ince telefonun tamamen yeni bir model olacağını ve ana satış noktasının teknik özelliklerden ziyade “yeni tasarım” olacağını sözlerine ekledi.

iphone 17 slim

Birkaç gündür çıkan raporlarda Slim’in Pro Max’in de üstünde konumlandırılacağı iddia edilmişti. Fakat Kuo’nun açıklamaları ise böyle olmadığını gösteriyor. Cihazın iPhone 17 serisinde tam olarak nerede konumlandırılacağı da şu anda belirsiz. Burada ekstra parantez açmak gerekli. Bir süredir Pro Max’in üstünde yer alacak Ultra modelinden söz ediliyor. iPhone Ultra’nın ilk olarak iPhone 15 serisine ekleneceği iddia edilmişti, fakat böyle bir şey olmadı. iPhone 16 ailesinde de Ultra modeli olmayacak. Ancak geçen sene ve bu sene başlarında çıkan iddialara göre iPhone 17 Ultra’yı görebiliriz. Yine de bu noktada dedikodular ikiye ayrılıyor. Çünkü bazı kaynaklar Ultra’nın farklı bir model olacağını vurgularken, bazıları ise Pro Max’in isminin Ultra olarak değişeceğini iddia ediyor.

Sonuç olarak iPhone 17 serisi 2025’te çıkacak ve daha vakit var. Gelecek sene belki bambaşka modellerle karşılaşabiliriz. Apple’ın neler yapacağı belli olmaz.

Yeni Nesil iPhone’lar 2 TB Depolama Alanına Sahip Olacak