İddia: Apple, iPhone SE 4 İçin Acele Etmiyor

22 44

Son aylarda iPhone SE 4 hakkında birçok dedikodu çıktı. Söylentiler arasında fazla zaman geçmeden bir yenisi gündeme geliyor. Çinli sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapor yeni nesil iPhone SE’nin çıkış tarihini yeniden açıkladı ve Apple’ın aceleci davranmadığını ifade etti. İşte detaylar…

Geçen sene sonlarında ortaya atılan iddialarda iPhone SE 4‘ün 2024’te geleceği belirtiliyordu. 2023 içinde yayınlanan raporlarda çıkış tarihi değişti ve telefonun 2025’e ertelendiği söylendi. Güvenilir kaynaklar olarak gösterilen Mark Gurman, Ming Chi Kuo, Jeff Pu gibi isimler de 4. nesil iPhone SE’nin 2025’te piyasaya sürüleceğini vurguladı. Hatta yeni iPhone SE için Apple’ın geliştirdiği modem yongasını kullanacak ilk model olduğu belirtiliyordu. 5G yongasında olan bazı sorunlardan dolayı telefonun da ertelendiği ifade edildi. Son gelişmelere göre Apple özel tasarım modemini rafa kaldıracak ve iPhone SE 4’te Qualcomm’un modemini kullanacak.

iPhone SE 4’le ilgili kısa bir tarih dersinden sonra gelelim haberimize. Her zamanki gibi ismi cismi bir türlü belli olmayan sanayi kaynakları, yeni SE modelinin 2025’te satışa sunulacağını belirtti. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. 2025 birçok kez söylendi. Kaynaklar Apple’ın telefon için aceleci davranmadığını, şirketin birkaç farklı prototip üzerinde çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Aslında bu dedikoduda yeni bir şey yok, fakat telefonun geliştirilmekte olduğunu ve önceki söylenen çıkış tarihi yeniden onaylıyor.

iPhone SE 4

iPhone SE 4 hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

İddia edilenlere göre 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Bununla birlikte telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

Amazon Prime’da Diablo 4 İçin Ücretsiz İçerik Yayınlandı