iPhone SE 4’ün Muhtemel Fiyat Bilgisi Sızdı

iphone se 4 1 1

Son dönemde iPhone SE 4 hakkındaki dedikodular bıçak gibi kesilmişti. Fakat yeni bir söylenti bu durumu bozdu.

Weibo’da ortaya atılan bir iddiaya göre iPhone SE 4‘ün fiyatı 500 doların altında olacak. Kaynak yeni iPhone SE’nin piyasada satılan mevcut modelden biraz daha pahalı olacağını vurguladı. Raporda net bir fiyat bilgisi geçmiyor. Zamanda yolculuk yapıp aylar öncesine dönersek Tech_Reve ya da diğer adıyla Revegnus’un benzer iddialarda bulunduğunu görüyoruz. Revegnus, 4. nesil iPhone SE’nin 429 dolara ya da bu fiyatın %10 daha üstünde fiyatla piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Şu an satışta olan 3. nesil iPhone SE’nin başlangıç fiyatının 429 dolar olduğunu da sizlere aktaralım. Revegnus’un eski iddiaları ve yeni rapor dolaylı olarak birbirini doğruluyor diyebiliriz.

iPhone SE 4 gücünü A17 yongasından alacak. A17 şu anda iPhone 15 Pro ve Pro Max’te kullanılıyor. iPhone SE 3’te bir önceki en güçlü yonga A15 kullanılmıştı. A17’nin iPhone SE 4’te olması da normal. Yeni iPhone SE’de iPhone 14’le aynı pil yer alacak. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. iPhone 14’ün 3279 mAh değerinde pili var. iPhone SE 3’te 2018 mAh’lık pil bulunuyor. Arada 1250 mAh fark var, bu fark da 4. nesil iPhone SE’ye daha uzun pil ömrü sağlayacaktır.

iphone se 4

Yeni iPhone SE hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor. Telefonda 48 MP’lik tek arka kamera, Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak.

Apple’ın planlarına yakın kaynaklara göre teknoloji devi iPhone SE 4‘te en başta 12 MP’lik ana kamera kullanmayı planlamış. Fakat bu durumdan daha sonra vazgeçmiş. Kaynaklar Apple’ın yeni modelde maliyeti biraz daha düşük tutmak için böyle bir tutum sergilediğini, ancak 48 MP’lik arka kamerada karar kıldığını söyledi.

Silent Hill 2 Remake’in Çıkış Tarihi ve Türkiye Fiyatı