Yeniden Gündem Olan GTA 6 Sızıntıları Oyuncuları İkiye Böldü

gta 6 1

2022’de ortaya çıkan GTA 6 sızıntıları merakla beklenen oyun hakkında ilgi çekici ayrıntılar sağladı. Yeniden gündeme gelen bu sızıntılar oyuncular arasında tartışmalara neden oldu. İşte detaylar…

GTA 6 sızıntılarına göre yapımda sınırlı sayıda silah taşımaya izin veren ve RDR2’nin silah çarkına benzeyen bir sistem var. Bilmeyenler için biraz daha açıklayıcı olursak, RDR2 yani Red Dead Redemption 2’nin ana karakteri Arthur Morgan üzerinde yalnızca belirli sayıda silah taşıyabiliyor. Fazla silahları atında saklıyor. Gerçekçiliğe katkıda bulunan bu sistem eğer GTA 6’da kullanılırsa, GTA serisinin klasik silah taşıma sistemi köklü şekilde değişmiş olacak. İşte bu durum bir Twitter kullanıcısı tarafından yeniden tartışmaya açıldı. Oyuncular ikiye bölündü.

Bazı oyuncular GTA 6’da sınırlı silah taşımanın daha iyi tecrübe sunacağını savunurken, diğer bir grup oyuncu ise oynanışın bozulacağını ve böyle bir değişikliğin olmaması gerektiğini söylüyor. Twitter’da başlayan tartışma kısa süre içinde Reddit ve farklı platformlara kadar sıçradı. Rockstar Games’in ise ne yapacağı belli değil. Beta aşamasındaki özelliklerin hepsi tam sürüme dahil edilmiyor. Bazı özellikler ya da sistemler betada kalıyor. GTA 6’nın final sürümünde silah taşıma sisteminin nasıl olacağı halen şüpheli. Ama Rockstar’ın sürprizleri seven bir firma olduğunu da belirtelim.

gta 6

Kotaku kısa süre önce Grand Theft Auto 6’nın 2026’ya ertelenme riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Bu haberden sonra oyun dünyası ayağa kalktı. Hatta Take-Two Interactive’in hisseleri %5.2 oranında düştü. Kotaku haberinden birkaç gün sonra oyunun 2025 başlarında değil de, 2025 sonbaharında çıkabileceğine dair bir düzeltme yaptı. Oyun dünyasının deneyimli gazetecilerinden biri olan Jason Schreier şu anda GTA 6‘nın ertelendiğine dair herhangi bir gelişmenin olmadığını, ancak oyun projelerinin her zaman programın gerisinde kaldığını ve erteleme riskinin yaşanabileceğini söyledi.

Apple 8 GB RAM’i Savunmaya Devam Ediyor