Samsung iPhone SE 4’ün OLED Ekranını Üretmeyecek

iphone se 4

Apple’ın iPhone SE 4’ün ekranı için Samsung dahil olmak üzere birkaç tedarikçiyle görüştüğü söyleniyordu. Yeni bir rapor Samsung’un görüşmelerden çekildiğini iddia etti. İşte detaylar…

IT Home’un haberine göre Apple, 4. nesil iPhone SE’nin OLED panel tedariği için Samsung, BOE ve Tianma ile görüşmeler içindeydi. Fakat Samsung’un fiyatlandırma sorunları nedeniyle görüşmelerden çekildiği rivayet ediliyor. Rapor Apple’ın panel başına 25 dolar talep ettiğini, Samsung’ın son teklifinin 30 dolar olduğunu vurguladı. The Elec tarafından yayınlanan yakın tarihli eski bir haberde Apple’ın 20 dolardan kapıyı açtığı, Samsung’un 30, BOE’nin 35, Tianma’nın ise 40 dolar teklif ettiği ileri sürülmüştü. Yeni rapor Apple’ın pazarlıklar sonucunda fiyatı artırıp, BOE ve Tianma’nın indirime gittiğini, ancak Samsung’un teklifini değiştirmediğini ortaya koyuyor. Sonuç olarak fiyat konusunda yaşanan anlaşmazlık teknoloji devinin rotayı BOE ve Tianma’ya çevirmesine neden oldu.

Tianma henüz Apple’ın yüksek kalite gereksinimlerini karşılayamadı. Bu durum BOE’yi siparişler konusunda avantajlı konuma getiriyor. Çinli tedarikçi siparişlerin hepsini olmasa da büyük kısmını kapabilir. iPhone SE 4 panel fiyatlarının, iPhone 15’teki OLED panel fiyatlarından daha düşük olduğu da söylendi. Çünkü iPhone SE 4‘te, iPhone 13 ve iPhone 14’te kullanılan aynı eski parçalar kullanılacak. Bu durum da tedarikçilerin Ar-Ge’ye yeni yatırım yapmasını gerekmiyor.

iphone se 4

iPhone SE 4’ün özellikleri nedir? Yeni iPhone SE hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

İddia edilenlere göre 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Bununla birlikte telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

vivo X Fold3 Resmi Olarak Tanıtıldı