iPhone mini serisi neden rafa kaldırıldı? İşte yanıtı

Apple iPhone 12 mini üretiminin durdurulduğu bildirildi

Apple’ın yalnızca 2 sene çıkardığı iPhone mini modelleri neden rafa kaldırıldı? Apple’ın büyük umutlarla satışa sunduğu ve kompakt cihaz isteyenler için makul bir seçenek olan mini modelleri artık üretilmeyecek mi? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

iPhone mini serisi neden rafa kaldırıldı? İşte yanıtı! Evet sizlerin de tahmin edebileceği üzere iPhone Mini’den bahsediyoruz. Peki iPhone Mini’nin üretimi neden durdu? Apple bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmış olmasa da Cupertino merkezli şirkete yakın olan analistler bazı söylemlere bulundular.

Apple iPhone 12 mini üretiminin durdurulduğu bildirildi

iPhone mini’nin tamamen rafa kaldırıldığı iddia ediliyor. Bu iddia kısa sürede pek çok isim tarafından da doğrulandı. Peki ne oldu da Apple böyle bir karar aldı? Aslında cevap basit. iPhone Mini’nin satışları hiç mi hiç iyi gitmiyor. Dolayısıyla Apple da satmayan bir telefonu daha fazla üretmenin çok anlamlı olmadığına karar verdi.

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıldı!

iPhone mini serisi neden rafa kaldırıldı? İşte yanıtı

iPhone Mini’nin yolunu tıkayan asıl unsur ise SE’nin varlığı oldu. iPhone SE ile hemen hemen aynı boyutlarda olan Mini’nin 2 kat fiyatla satılması kompakt iPhone isteyen müşterilere çok da makul gelmedi. Dolayısıyla kompakt iPhone talebi olan kişiler SE modelini tercih ettiler.

iphone 4s ipad 2 ipad mini iphone 5 ios 9ple,

Hal böyle olunca da iPhone Mini satış rakamları bazında beklentilerin çok çok altında kaldı. Muhtemelen Apple bu sebepten ötürü kompakt modelini üretimden kaldırma kararı almış olabilir. Hatta bir daha mini bir modelin olmayacağına da kesin gözüyle bakabiliriz.

WhatsApp mesajlarda takvim özelliği geliyor: Eski mesajları bulup silmek kolaylaşıyor