iPad mini ‘de Neden 64 Bit İşlemci Kullanıldı?

retina ipad mini manset

Apple geçtiğimiz günlerde yeni iPad modellerini tanıttı. iPad mini’nin retina ekranlı modeli de bunlardan biriydi. Peki neden bu küçük kutu içerisnde 64 bit işlemci kullanıldı.

Apple 64 bit işlemciyi ilk olarak iPhone 5S modelinde kullandı. Tabii ki Apple 64 bit işlemciyle birlikte iPhone 5S üzerinde hem yeni parmak izi oyucusu kullandı hem de altın rengi ile yeni bir şerit daha açtı. Fakat Retina ekranlı iPad mini içerisinde her ne kadar 64 bit işlemci kullansa da diğer yeni özellikler yer almıyor. Akla gelen ilk soru ise Apple neden maliyetini arttırarak 64 bit işlemcisi yeni iPad mini üzerinde kullandı?retina ipad mini

Bu sorunun cevabını geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Apple’ın başkan yardımcısı Schiller verdi. iPad mini her ne kadar retina ekrana sahip olsa da ekran boyutuyla piyasada birçok rakibe sahip ve bu kategoride fiyatlar fazlasıyla rekabetçi. Apple’ın bu kategoride farklı ve rakipleri tarafından uzun süre taklit edilemeyecek bir ürün yaratmak istediğine değinen Schiller 64 bit işlemci sayesinde küçük ekranlı Tablet piyasasında özellikler açısından rakipsiz olacaklarını söyledi. Ayrıca yeni iPad mini’nin dünyayı değiştireceğini ifade eden Schiller aynı zamanda Apple’ın bu kategorideki yerini yeniden pozisyonlandıracağının altını çiziyor.